Les accions de la històrica companyia japonesa de videojocs Nintendo han acumulat una pujada del 56,65 per cent en la Borsa de Tòquio entre dijous passat i avui a causa de l'èxit de vendes del seu títol per a telèfons intel·ligents "Pokémon Go".

Els títols de l'empresa amb seu a Kyoto (oest) es revalorarizaron avui un 12,73 per cent en el parquet toquiota i van arribar als 22.840 iens (199 euros), el seu nou màxim en el que va d'any.

A la vigília, els títols de Nintendo s'havien disparat un 25 per cent, en el que va suposar el seu major avanç intradia des de 1983, quan la companyia va començar a cotitzar a la Borsa de Tòquio.

Només en aquests dos últims dies, s'han mogut 10,4 milions d'accions de la companyia, mentre que el seu valor de mercat ha arribat als 3,23 bilions de iens (28.177.000 d'euros).

L'escalada en Borsa de Nintendo va arrencar dijous passat, arran del llançament del primer títol per a "smartphones" de la franquícia Pokémon, que convida als usuaris a buscar a les populars criatures fantàstiques en escenaris reals mitjançant la càmera del telèfon.

Des que va sortir a la venda a Austràlia, Nova Zelanda i Estats Units, el videojoc desenvolupat per Niantic Inc i distribuït per Nintendo ha encapçalat les llistes de descàrregues en diferents plataformes d'aquests països.

Molts usuaris estan emprant tota classe de trucs en els seus terminals per poder descarregar la "app", tot i que encara no estigui disponible a la seva regió.

Els inversors han reaccionat amb entusiasme l'èxit de "Pokémon Go", el primer collit per Nintendo des de la seva esperada entrada al sector dels jocs per a mòbils aquest any, i davant les perspectives que l'empresa llanci pròximament nous títols protagonitzats per altres de les seves franquícies més conegudes, com Mario o Zelda.