El llançament del primer títol per a smartphones de la franquícia Pokémon, 'Pokémon Go', que convida als usuaris a buscar a les populars criatures fantàstiques en escenaris reals mitjançant la càmera del telèfon s'ha convertit en un autèntic fenomen.

Des que va sortir a la venda a Austràlia, Nova Zelanda i Estats Units, el videojoc desenvolupat per Niantic Inc i distribuït per Nintendo ha encapçalat les llistes de descàrregues en diferents plataformes d'aquests països.

Molts usuaris estan emprant tota classe de trucs en els seus terminals per poder descarregar la "app", tot i que per ara només està disponible en aquests països.

D'altra banda, els inversors han reaccionat amb entusiasme l'èxit de "Pokémon Go", el primer collit per Nintendo des de la seva esperada entrada al sector dels jocs per a mòbils aquest any, i davant les perspectives que l'empresa llanci pròximament nous títols protagonitzats per altres de les seves franquícies més conegudes, com Mario o Zelda.

Des del llançament de 'Pokémon Go', les accions de la històrica companyia japonesa de videojocs Nintendo han acumulat una pujada espectacular a la Borsa de Tòquio.