Aquest divendres, 30 de juny, en el marc de Gamelab Barcelona 2016 ha tingut lloc la gala d'entrega dels IX Premis Nacionals de la Indústria del Videojoc presentats pel periodista Toni Garrido. Aquests guardons, convocats per l'Acadèmia Espanyola de les Arts i les Ciències Interactives amb la col·laboració de Gamelab, suposen el major reconeixement a les empreses i professionals del sector espanyol, destacant els millors treballs desenvolupats durant l'últim any.

En un any en què les 'puces', estatuetes inspirades en el primer joc espanyol de la història, han estat molt repartides, Afterpulse de l'empresa catalana Digital Legends Entertainment, s'ha coronat per ser el Millor Joc de l'Any, a més de rebre el guardó a Millor Tecnologia.

El Premi de la Premsa ha anat a parar al joc Blues and Bullet de l'estudio A Crowd of Monsters, també considerat millor joc de PC; entre que el Públic ha decidit que el seu favorit és Los Delirios de Von Sottendorff i la seva ment quadriculada, de Delirium Studios, també Millor Joc de Consola i Millor Música/So.

Love You to Bits de Alike Studio i Pati.io ha rebut tres guardons com a Millor Joc per a Smartphone/Tablet, així com a la Millor Direcció Artística. A més, ha estat considerat, amb un guardó que s'ha entregat aquest any per primera vegada, com el Millor Joc Català segons la Generalitat de Catalunya.

Calendula de Blooming Buds ha rebut el premi a Millor Disseny de Joc, mentre que The Guest de Team Gotham ha rebut el reconeixement a Millor Debut. A més, el premi a Millor Joc Universitari ha recaigut en TwoDimensions de U-tad Centro Universitario de Tecnología y Arte Digital y Cauldron Games.