Fidel a la cita, Nintendo ha mostrat per primera vegada a la fira de videojocs E3 de Los Angeles, 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild', el nou lliurament de la franquícia que arribarà per Nintendo NX i Wii O. La companyia nipona ha mostrat una demo del joc en la qual s'ha pogut comprovar com llueix el títol, l'exploració per l'extens món d'Hyrule, així com les característiques i habilitats de Link.

En el joc, serà clau que els jugadors es familiaritzin amb l'entorn per trobar armes o apropiar-se de les que deixen els enemics derrotats, tot i que s'haurà de fer especial atenció als enemics menors ja que ara no estaran repartits aleatòriament pel món, sinó que viuen junts en colònies. De la mateixa manera, el menjar ajudarà el protagonista a mantenir els seus cors i podrà aportar-li una millora o habilitat temporal que li serviran de suport. Segons descriuen des de la pròpia Nintendo, 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild', trenca amb algunes de les convencions de la sèrie.

El món que envolta Link és salvatge, amb canvis en les condicions meteorològiques que tindran repercussions sobre el seu entorn i la seva capacitat de sobreviure. Un xàfec sobtat podria extingir un foc i les armes metàl·liques de Link podrien atreure un llamp. Els jugadors faran bé en comptar amb robes càlides i amb una alternativa més lleugera per la calor.

El protagonista, viatjarà per prats, boscos o cims muntanyencs, podrà escalar torres i grans estructures per orientar-se sobre el terreny, o arribar al cim de les muntanyes. De la mateixa manera, podrà desplaçar-se fent parapent cap a zones baixes i fins i tot utilitzar el seu escut com si fos un trineu per baixar una muntanya.

Hyrule estarà esquitxat amb més de 100 santuaris que podran ser descoberts i explorats pels jugadors en l'ordre que més els plagui. Els puzles i l'exploració seran claus en el lliurament, ja que permetran obtenir objectes especials i altres recompenses que seran d'ajuda durant l'aventura. Finalment, com és habitual, s'ha confirmat compatibilitat amb amiibo. En aquesta ocasió,'Breath of the Wild' comptarà amb un seguit de figures específiques que inclou Link Arquer, Link Genet i un 'Guardian".

La pròxima entrega de la popular sèrie porta molt de temps en desenvolupament i originalment tan sols estava planejat el seu llançament per Wii O en 2015. Posteriorment, Nintendo va desplaçar la data d'estrena fins a 2016, per finalment retardar el lliurament fins 2017. D'aquesta manera, el llançament de la sèrie clàssica tindrà lloc simultàniament per Wii O i NX. La companyia defensa que les dues versions s'han desenvolupat paral·lelament i al·lega que el temps extra es farà servir per donar als desenvolupadors el temps necessari per a perfeccionar-lo.