El casset, el VHS, el walkman, l'agenda electrònica, el disquet... el més segur és que els teus fills no sàpiguen perquè servien aquests aparells o directament ni els sonin els seus noms. I és que la tecnologia avança a passos de gegant i el que ara pot semblar d'última generació dins d'uns anys serà superat.

Aquests són només alguns d'aquests objectes que en la seva època van ser molt importants per a tu però que els teus fills no sabran ni tan sols que van existir.

1. El casset

Els teus fills no sabran que dur que era rebobinar una casset amb un llapis. Aquest invent, creat per Phillips en els anys 60, va suposar una autèntica revolució l'hora d'escoltar música. Encara que va ser molt popular a les dècades dels 70 i 80, el seu ús va anar decaient en els anys 90 amb l'arribada del discman, que també està desapareixent.

2. El walkman

Portar la música a tot arreu va ser possible gràcies als cassets, però també gràcies al walkman. Aquest reproductor de música es va fer molt popular gràcies a la seva resistència i al seu poc pes. L'arribada del discman, i després de l'mp3, ha fet que el walkman hagi quedat relegat a un pla tan allunyat que molts nens d'avui en dia no saben de la seva existència.

3. El discman

La revolució del Walkman va donar pas a la del Discman. No obstant això, l'èxit d'aquest reproductor de CD portàtil, creat per Sony el 1994, va durar més aviat poc. L'arribada del MP3 a principis dels anys 2000 va deixar al Discman en un segon pla.

4. El VHS

Aquest invent de Panasonic va revolucionar la forma de veure pel·lícules a casa. Des de la seva aparició el 1976, fins a la seva progressiva substitució pel DVD en els anys 2000, el VHS va ser el sistema de gravació i reproducció de vídeo va ser el més utilitzat en totes les llars. Avui dia no és més que una relíquia.

5. L'agenda electrònica

L'agenda electrònica de butxaca va ser la precursora de les tablets. Amb aquest invent dels anys 80 podies tenir a l'abast de la mà el teu calendari, llista de contactes, bloc de notes, recordatoris i fins a un traductor d'anglès a les més modernes. Avui en dia han desaparegut per deixar pas a les tablets i els telèfons intel·ligents.

6. El rodet de fotos

Abans de l'era digital, les fotografies que trèiem amb les càmeres analògiques només podien veure després de revelar el rodet de fotos. Però aquesta pel·lícula flexible que ens va permetre copsar alguns dels nostres millors moments ha quedat ja en l'oblit.

7. El fax

Pocs faxos queden en l'actualitat. Aquest aparell, creat el 1964, va suposar una autèntica revolució en la seva època ja que amb ell podies enviar imatges i documents a altres dispositius. Una cosa impensable abans de l'aparició d'Internet.

8. El disquet

Fins fa un parell de dècades, els disquets seguien usant-se en els instituts i oficines com a mètode per intercanviar arxius i documents. L'arribada del CD i després de l'USB ha fet que aquest sistema d'emmagatzematge hagi desaparegut del tot.

9. La calculadora de mà

Tot i que encara no ha desaparegut, cada vegada són menys les persones que utilitzen les calculadores de mà per ajudar-se en els seus comptes. Gràcies als telèfons i els ordinadors que incorporen aquesta opció, el teu fill no sabrà el que és haver d'estudiar amb una calculadora.

10. Les càmeres digitals

Segurament els fotògrafs professionals i els amants de la fotografia seguiran utilitzant-les. No obstant això, els ciutadans del carrer ja no necessitaran fer servir les càmeres digitals per immortalitzar les seves vacances. I és que fa ja temps que aquest invent va perdre el pols a les càmeres dels telèfons intel·ligents.