Som éssers hiperconnectats. No ens separem del nostre mòbil ni per anar al bany i durant les 24 hores del dia rebem notificacions, missatges i ens mantenim connectats a Internet. Curiosament, fem un munt de gestions amb el nostre 'smartphone', però el fem servir poc per a les trucades.

Els mòbils que només permeten fer trucades -i enviar SMS-, no han deixat de fabricar-se ni de comercialitzar-se. S'han alçat com la contrapartida d'un món hiperconnectat per a aquells que volen separar treball i vida personal i resistir-se a estar enganxats a la pantalla a tota hora. Fins i tot famosos com Scarlett Johansson o Rihanna, han aparegut darrerament amb un mòbil bastant modest.

Si ets dels que necessites un descans de tanta tecnologia, però tampoc vols quedar-te incomunicat completament, tens al teu abast diversos dispositius que t'aportaran aquesta "pau" que cerques. Aquí et deixem una llista.

LIGHT PHONE

Un mòbil light, sense additius, com el seu nom indica, o, el que és el mateix, un mòbil que simplement serveix per trucar i rebre trucades. Així és Light Phone, un dispositiu que ha estat creat per fer-li la vida més senzilla a les persones que pateixen estrès per la insofrible quantitat de missatges i avisos que arriben al seu telèfon intel·ligent.

A través d'una aplicació és capaç de rebre les trucades que puguin arribar al teu altre smartphone. La seva grandària és el d'una targeta de crèdit (8.5 centímetres de llarg i 5.3 centímetres d'ample), pesa 38 grams, compta amb una ranura SIM i la bateria dura 20 dies en repòs. A més, no posseeix so, només llum blanca que il·luminarà els números en rebre trucades.

Light Phone està pensat per ser usat el menys possible; quan necessites tranquil·litat i només vols que et molestin amb coses importants, si vas d'excursió o algun lloc on sàpigues que no podràs carregar el teu smartphone en diversos dies.

També pot ser el dispositiu perfecte per a gent gran o fins i tot nens, ja que es tracta d'un dispositiu fàcil de manejar i que no compta amb accés a Internet.

Light Phone va aconseguir recaptar $ 415.128 a través d'una campanya en Kickstarter gràcies a 3.187 patrocinadors. El telèfon sortirà a la venda al juny d'aquest any en color blanc i costarà 100 dòlars.

CARD PHONE

Una altra opció per a aquells que volen estar localitzats però no rebre mil i un missatges i notificacions a través de correu electrònic o WhatsApp, és el mòbil CardPhone d'Orange, que només pesa 35 grams i costa 29 euros.

El Card Phone només serveix per trucar, i per res més. La seva pantalla no és tàctil, no admet aplicacions, no té càmera de fotos i, per descomptat, no té accés a Internet. Del que sí que disposa és de ràdio FM i Bluetooth per a mans lliures, i a l'agenda podem guardar fins a 300 contactes.

Com esmentàvem, pesa només 35 grams i la seva mida, igual que el Light Phone, també és similar al d'una targeta de crèdit (86 x 55 mil·límetres). Pot funcionar durant 2,5 hores i cinc dies en repòs. El Card Phone funciona amb una línia SIM duplicada del telèfon principal.

JOHNS PHONE

Un telèfon elemental i fàcil d'utilitzar. No té càmera, no es poden enviar missatges de text amb ell, no es poden enviar correus electrònics i és compatible amb qualsevol tipus de targeta SIM. El John 's Phone no compta amb elements que consumeixen energia i bateria convertint-lo en un mòbil eficient i còmode per a aquells que no volen estar pendents del carregador.

Ofereix 6 hores de conversa i en espera pot aguantar fins a 3 setmanes. El mòbil ve amb auriculars per fer trucades amb mans lliures. Pesa 91 grams i la seva mida és més aviat petita (10,5 cm d'alçada, 6 cm de llarg i 1,2 cm d'ample). La part superior compta amb una petita pantalla que mostra les trucades entrants i sortints i és resistent a l'aigua. El mòbil està disponible en 6 colors: blanc, marró, rosa, negre, verd i or.

SPAREONE PLUS

El SpareOne Plus es comercialitza com l'únic telèfon mòbil per a emergències que funciona únicament amb una pila AA. De fet, el disseny deixa veure clarament en quina part del dispositiu s'allotja la bateria.

L'objectiu del SpareOne Plus és poder servir als usuaris en situacions d'emergència. Per a això inclou un teclat numèric i un gran botó d'emergència al centre. Té a més espai per a una targeta SIM.

El fet de comptar amb una bateria AA fa que el telèfon estigui carregat durant molt de temps, així que sempre estarà a punt en cas d'una emergència. Costa $ 59,99 i no s'adquireix a través de cap tipus de contracte.

JITTERBUG5

Aquest telèfon Jitterbug5 és un model evolucionat del telèfon jitterbug que ha estat dirigit principalment a usuaris de més edat.

Compta amb botons grans perquè el marcatge sigui més senzilla, permet enviar missatges de text i, com no, trucar a un centre d'emergències. El telèfon es ven per 99 dòlars sense un contracte i està disponible en negre, blanc i vermell.