Un centenar d´alumnes de les escoles Pous i Pagès de Figueres i Ramon Muntaner de Peralada han pres consciència del valor de l´energia, creant-la ells mateixos a través de divertits experiments. "La utilització d´aparells no comuns a l´escola com vaixells que floten dins l´aigua, baldufes de llum, cotxes impulsats amb energia solar i energia mecànica, ventiladors, tautes i pantalles interactives" van ser algunes de les propostes que van sorprendre els alumnes, expliquen des del centre Pous i Pagès on han participat alumnes de 3r i 4t de primària.

Es tracta del taller itinerant PlayEnergyEndesa, que es va fer dijous en aquests dos centres. Van posar a disposició dels nens materials i continguts que el professorat valora molt positivament, ja que "estan molt ben adaptats a les característiques dels alumnes d´aquestes edats i combinats amb les noves tecnologies, que s´hi van utilitzar, va fer que els nens hi participessis d´una manera activa".

L´escola de Peralada repeteix

"Ha estat molt interessant veure els nens engrescats amb aquests experiments, veure com l´energia solar i eòlica aplicada a joguines fa que aquestes es moguin" comenten els mestres de cicle mitjà i superior de l´escola de Peralada, on van prendre part els alumnes de 3r, 4t i també de 5è.

Ja fa anys que el centre Ramon Muntaner és escola verda i, com a projecte, es treballen diferents temes mediambientals. És la segona vegada que el taller visita l´escola per abordar l´energia des de diferents àmbits i fer que la mainada prengui consciència de fer un ús racional. Aquest és un dels objectius d´aquest taller itinerant que durant el 2016 haurà arribat a gairebé 10.00 estudiants catalans i 123 escoles.

De l´escola Pous i Pagès, es destaca l´èxit del projecte perquè "els nens han pres consciència de la importància de l´estalvi energètic, de reduir el consum a través d´energies alternatives i han conegut quines són les energies renovables, benèvoles amb el medi ambient". El centre es va interessar a rebre el taller perquè ja fa uns cursos utilitza metodologies actives que permeten un aprenentatge més significatiu per als alumnes, és a dir, miren de treballar els continguts curriculars de forma més vivencial per a l´alumnat, amb activitats manipulatives, experimentals i pràctiques, que alhora són també més motivadores per a ells. "Aquest taller encaixava perfectament amb el tipus d´activitats que s´intenten dur a terme a l´escola i per això es va escollir".