L'Espai Armengol ha viscut aquest dissabte 28 de maig, un nou nou workshop. Una nova proposta que sota el títol 'Llibre digital & llibre en paper: convivència o enfrontament' ha portat fins a Vilajuïga Carme Fenoll, bibliotecària i Cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Bernat Ruiz, observador actiu de la indústria editorial i autor del bloc bernat-ruiz.com

Fenoll ha centrat la seva intervenció en explicar l'experiència en la introducció del llibre digital a la xarxa de biblioteques del país. eBiblio, nom que rep la plataforma de préstec digital, ofereix als usuaris uns 2.500 títols; una quantitat que segons Fenoll ha d'augmentar incorporant a totes les editorials catalanes. A més, ha avançat que des de la Generalitat ja es treballa per canviar i desvincular-se de la plataforma actual, que depèn del ministeri estatal.

Coneguda l'experiència i relació entre administració i llibre digital, ha arribat el torn d'escoltar a Bernat Ruiz, que ha fet un repàs sobre els canvis en el món del llibre des del punt de vista tecnològic com històric. Una exposició 'provocadora' que ha donat peu a la intervenció del públic, iniciant un diàleg entre ponents i assistents molt interessant.

Audiovisual, internet, tecnologia i territori

Recordar que l'Espai Armengol és el projecte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Visual13, la productora audiovisual impulsada pels emprenedors Marta Puigsegur i Vicenç Asensio. Es tracta d'un centre obert a la ciutadania amb una programació estable de conferències, workshops i activitats infantils que vol fomentar arreu la creativitat empresarial, social i cultural i impulsar l'ús de l'audiovisual i de les noves tecnologies. Instal·lat a Vilajuïga, al cor de l'Empordà, i obert l'any 2010, l'Espai Armengol s'ha convertit en un centre gironí de referència en els eixos fundacionals de la iniciativa: audiovisual, internet, tecnologia i territori.