Vilajuïga

Llibre digital & llibre de paper: convivència o enfrontament?

Carme Fenoll i Bernat Ruiz han analitzat a l'Espai Armengol com ha irromput Internet en la indústria editorial

29.05.2016 | 10:09
Carme Fenoll ha parlat sobre el servei de préstec digital.

L'Espai Armengol ha viscut aquest dissabte 28 de maig, un nou nou workshop. Una nova proposta que sota el títol 'Llibre digital & llibre en paper: convivència o enfrontament' ha portat fins a Vilajuïga Carme Fenoll, bibliotecària i Cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Bernat Ruiz, observador actiu de la indústria editorial i autor del bloc bernat-ruiz.com

Fenoll ha centrat la seva intervenció en explicar l'experiència en la introducció del llibre digital a la xarxa de biblioteques del país. eBiblio, nom que rep la plataforma de préstec digital, ofereix als usuaris uns 2.500 títols; una quantitat que segons Fenoll ha d'augmentar incorporant a totes les editorials catalanes. A més, ha avançat que des de la Generalitat ja es treballa per canviar i desvincular-se de la plataforma actual, que depèn del ministeri estatal.

Coneguda l'experiència i relació entre administració i llibre digital, ha arribat el torn d'escoltar a Bernat Ruiz, que ha fet un repàs sobre els canvis en el món del llibre des del punt de vista tecnològic com històric. Una exposició 'provocadora' que ha donat peu a la intervenció del públic, iniciant un diàleg entre ponents i assistents molt interessant.

Audiovisual, internet, tecnologia i territori

Recordar que l'Espai Armengol és el projecte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Visual13, la productora audiovisual impulsada pels emprenedors Marta Puigsegur i Vicenç Asensio. Es tracta d'un centre  obert a la ciutadania amb una programació estable de conferències, workshops i activitats infantils que vol fomentar arreu la creativitat empresarial, social i cultural i impulsar l'ús de l'audiovisual i de les noves tecnologies. Instal·lat a Vilajuïga, al cor de l'Empordà, i obert l'any 2010, l'Espai Armengol s'ha convertit en un centre gironí de referència en els eixos fundacionals de la iniciativa: audiovisual, internet, tecnologia i territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema