La xarxa social de caràcter professional LinkedIn ha adoptat mesures immediates per invalidar les contrasenyes de més de 100 milions d'usuaris que han estat filtrades a Internet, cosa que es deriva del robatori de dades patit el 2012, i ha començat a fer el mateix amb les de tots aquells membres que no han canviat la contrasenya des d'aquesta data.

"Estem prenent mesures per invalidar les contrasenyes dels comptes afectats --pel robatori de 2012--, i contactarem amb aquests membres perquè canviïn les seves contrasenyes", informa la xarxa social en el seu bloc oficial.

LinkedIn va ser víctima el 2012 d'un accés no autoritzat que va provocar que les contrasenyes d'alguns dels seus usuaris es fessin públiques. En aquest moment, la companyia va obligar els membres que va considerar que s'havien vist afectats per aquest robatori a canviar les seves contrasenyes i va aconsellar a la resta que fessin el mateix.

No obstant això, dimarts passat l'empresa va descobrir que s'havien fet publiques els comptes i les contrasenyes de més de 100 milions d'usuaris que van ser robats en aquest mateix atac de 2012.

En aquest context, l'empresa ha començat també a invalidar les contrasenyes de tots els comptes creats abans del robatori de 2012 i en què no s'ha actualitzat la contrasenya des de llavors. LinkedIn informarà personalment als clients que necessitin canviar-la.

La xarxa social insisteix que canviar regularment la contrasenya és "sempre una bona idea" i insta els usuaris a no esperar que els arribi la notificació de l'empresa. "Ens prenem la seguretat dels comptes dels nostres membres molt seriosament", afirma.