Movistar començarà a cobrar als seus clients de telefonia mòbil des d'aquest dimecres el consum de dades un cop se superi el paquet contractat per l'usuari, mantenint així la màxima velocitat de navegació, llevat que sol·liciti expressament l'opció de navegar a velocitat reduïda sense cost addicional.

La companyia ha informat als seus clients durant les últimes setmanes en les seves factures que a partir de 18 de maig de 2016, un cop superada la franquícia de dades inclosa a la tarifa contractada, seguiran navegant a màxima velocitat en modalitat de pagament per ús a un preu d'1,5 cèntims per MB.

Movistar ha fixat el límit màxim de navegació que es tarificarà en la modalitat de pagament per ús en 1 gigabyte addicional al mes, de manera que l'impacte màxim que pot tenir aquest canvi en la política de la companyia a la factura de l'usuari serà de 15 euros al mes.

No obstant això, els usuaris podran canviar trucant gratuïtament al 223528 aquest import màxim i fixar-lo en 0 euros, en aquest cas l'operadora no aplicarà al client el pagament per ús mentre no sol·liciti modificar novament el límit o canviï de contracte.

"Superada la franquícia de dades i el límit que triï podrà seguir navegant a velocitat reduïda sense cost addicional", assegura l'operadora.

D'altra banda, Movistar també ha ofert als usuaris la possibilitat de resoldre el seu contracte amb la companyia sense penalització abans del 18 de maig si no estan conformes amb aquest canvi, sense perjudici d'altres compromisos, trucant gratis al 1004 o al 1489.