L'Hotel Hesperia Tower acollirà del 29 de juny al 1 de juliol la XII edició del congrés internacional Gamelab Barcelona, i comptarà amb la presència d'alguns dels creadors i executius més influents del sector.

Un dels més esperats serà sens dubte Peter Moore, fins l'any passat responsable d'operacions del gegant Electronic Arts, i que ha passat a prendre les regnes de la nova divisió de eSports de la companyia. Aquesta serà una de les seves primeres aparicions públiques des que va ser nomenat Chief Competition Officer d'EA. Moore donarà a conèixer més detalls sobre l'estratègia de la companyia en els propers anys i s'endinsarà en els canvis que tant a nivell de negoci com d'experiència portarà el fenomen dels eSports als jugadors.

Aquestes qüestions també formaran part de la conversa amb Minh Li, un dels pioners dels jocs competitius. Serà la segona visita al congrés del creador de Counter Strike, un dels jocs de més èxit en el format eSport.

Jens Bergensten, dissenyador i programador principal del món virtual Minecraft, des de la partida del seu creador original Notch en 2011, serà una altra de les presències destacades. Minecraft és un fenomen global que ha aconseguit atrapar més de 100 milions de jugadors, i que s'ha convertit en un dels principals artífexs del creixement del fenomen Youtuber en el món del gaming.

Aliat clau per a les grans productores audiovisuals americanes

El cinema i la televisió també ocuparan un espai important en el programa de Gamelab, gràcies a la participació del fundador i CEO de Telltale Games, Kevin Bruner. L'empresa dirigida per Bruner s'ha convertit en un aliat clau per a les grans productores audiovisuals americanes, i ha aconseguit portar amb gran èxit a l'interactiu títols com The Walking Dead, Game of Thrones o Batman. Bruner desvetllarà algunes de les claus que permeten col·laboracions reeixides entre tots dos mons.

Un altre dels plats forts del congrés i de l'actualitat del sector és l'apropament de la línia que separa l'experiència de joc del món real. Les tecnologies immersives com la Realitat virtual i augmentada, i connectades com l'Internet de les coses, obren la possibilitat de nous formats de joc. Brent Bushnell, fill de l'històric fundador d'Atari, Nolan Bushnell, és el creador d'una innovadora empresa anomenada TwoBitCircus, especialitzada en l'ús d'aquesta tecnologia i el llenguatge del videojoc per a la creació de noves atraccions i parcs d'oci. En la seva intervenció, Brent donarà la seva visió sobre el que ell anomena "Realitat narrativa i futur immersiu".

Tanca la llista d'il·lustres presències el prestigiós executiu i inversor Phil Harrison, que compartirà amb els assistents al congrés les que ell considera que poden ser algunes de les grans apostes per als inversors en els propers anys, dins l'àmbit de l'oci digital interactiu. Harrison acumula una dilatada experiència en el sector, incloent la presidència de Sony Worldwide Studios, la vicepresidència de Microsoft i una intensa i reeixida activitat com a soci del fons d'inversió London Venture Partners , els moviments financers en el sector inclouen apostes d'èxit com Supercell i Unity.

Els petits estudis i l'«indie apocalypse»

Com cada any, un altre dels punts forts del Gamelab serà a la participació de centenars de petits estudis de desenvolupament, que acudeixen a l'esdeveniment a la recerca de feedback, visibilitat i contacte amb el món de la inversió i la distribució. Per dinamitzar la seva participació i ajudar-los en aquesta tasca, Gamelab i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, els ofereixen un espai en el qual poden exhibir els seus projectes i desenvolupaments, i una plataforma de gestió de reunions online amb altres assistents al congrés.

A més, s'inclouen en el programa principal de Gamelab diverses sessions que tenen com a objectiu aportar a aquesta comunitat idees per al desenvolupament creatiu i comercial dels seus projectes. Entre altres presències destaca la participació en aquesta secció de:

Alex Fleetwood, fundador de l'estudi independent anglès Sensible Object, i que amb el seu innovador joc Fabulous Beasts pretén demostrar que la innovació pot ser una oportunitat per triomfar en un mercat independent on la saturació de continguts comença a ser un problema.

Mahdi Bahrami, un jove creador de videojocs iranià que vol compartir la cultura àrab amb el món a través del seu videojoc Engare , una recreació artística dirigida als amants de la música i de l'experimentació. Bahrami fa servir en aquest cas com a canal el videojoc , donant mostra un cop més de la seva capacitat per transmetre idees i coneixements.

Rami Ismail, un dels ponents més presents i reeixits de les últimes edicions de Gamelab, i que gràcies a la seva privilegiada visió i a una intensa activitat social, s'ha convertit en el major referent de la cultura indie del videojoc a tot el món. Ell , amb la seva parella , la també desenvolupadora Adriel Wallick , l'espanyol establert als EUA Noel Llopis i altres representants del moviment indie, s'abordaran algunes de les problemàtiques i preocupacions dels creadors respecte a la saturació del mercat i els seus riscos , el que dins de la comunitat es coneix com " indie apocalypse".

Seu nova i avantguardista

L'hotel Hesperia Tower serà la nova seu del congrés. Un avantguardista i sofisticat edifici ubicat al nou districte empresarial i de negocis de Barcelona (a la Gran Via de l'Hospitalet), dissenyat per l'arquitecte britànic Richard Rogers, autor també del Centre Pompidou de París.

Amb tots aquests noms i ponències confirmades per part de Gamelab, l'edició de 2016 es presenta de nou com una cita ineludible i per a la qual l'organització encara es guarda alguna sorpresa que s'anunciarà pròximament.

Gamelab 2016 compta amb el suport principal de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. Les inscripcions per a Gamelab Barcelona estan obertes al web del congrés.