Android permet configurar amb llibertat nombrosos paràmetres del nostre telèfon. No obstant això, el sistema operatiu de Google compta també amb menús secrets que aporten informació tècnica i que no són accessibles des dels ajustos.

El fet que siguin secrets té la seva raó de ser. I és que si modifiquem alguns d'aquests paràmetres ocults de forma indeguda podem arribar a inutilitzar per complet el nostre smartphone.

Per accedir a aquests menús secrets cal anar al teclat numèric i introduir una combinació de números i símbols en el dial de marcació. Automàticament, sense necessitat de prémer el botó de trucada, apareixerà l'opció sol·licitada.

Aquests codis, que et mostrarem a continuació, ens permetran tenir un major control sobre el nostre dispositiu. Un dels quals és més emprat és el que permet conèixer el codi IMEI del mòbil.

No obstant això, convé advertir que si no estem segurs del que estem tocant, millor deixar-ho com està. En qualsevol cas, alguns poden no funcionar en determinats models.

A continuació et mostrem alguns d'aquests codis:

*#06#

És el codi que esmentàvem i que ens dóna accés al nombre IMEI del terminal. L'IMEI se sol trobar a l'interior del telèfon, sota la bateria, però alguns models no deixen obrir la carcassa i en el seu lloc ho porten en la caixa.

*#*#4636#*#*

Proporciona informació detallada del telèfon, la bateria, estadístiques d'ús i sobre la connexió WiFi. També permet realitzar proves de ping a la connexió.

*#*#273282*255*663282*#*#*

Si premem aquesta seqüència es fa una còpia de seguretat de tots els arxius multimèdia del dispositiu.

*#*#232339#*#*

Aquest codi serveix per a realitzar un test a la connexió WiFi.

*#*#34971539#*#*

Mostra les dades tècniques de la càmera de fotos, com ara el nombre megapíxels, el tipus de sensor...

*#*#7780#*#*

Tecleja aquest codi només si estàs molt segur de fer-ho. El mòbil tornarà al seu estat inicial, com quan el traiem de la caixa, però sense perdre les dades.

*2767*3855#

Amb aquest codi restaurem el terminal als ajustos de fàbrica, però formatejant les dades.

*#*#232331#*#*

Obtenim informació sobre la memòria RAM del terminal.

*#*#7594#*#*

Mostra el codi d'apagat del terminal.

*#7465625#

Aquesta combinació ens proporciona informació sobre l'estat de bloqueig de la targeta SIM.

*#301279#

Ens apareixerà el menú de control de la cobertura de xarxes mòbils.