WhatsApp segueix creixent i sembla no tenir límit. L'aplicació de missatgeria instantània, que acaba de complir set anys, compta ja amb més de mil milions d'usuaris a tot el món. Una xifra que ha aconseguit, en gran part, gràcies a la compatibilitat amb tot tipus de dispositius. No obstant això, l'aplicació ha decidit "centrar els seus esforços en plataformes mòbils que la majoria de gent usi".

En una entrada en el seu blog, WhatsApp ha anunciat que a finals del 2016 deixarà de ser compatible amb les següents plataformes mòbils: BlackBerry (incloent BlackBerry 10), Nokia S40, Nokia Symbian S60, Windows Phone 7.1, Android 2.1 i Android 2.2.

"Aquestes plataformes han estat de gran importància en la nostra història, però ja no compten amb les capacitats necessàries per expandir les funcions de la nostra aplicació en el futur", han aclarit fonts de la companyia.

Quan l'aplicació va néixer l'any 2009, al voltant del 70% dels telèfons intel·ligents venuts tenien sistemes operatius oferts per BlackBerry i Nokia. Però, ara, els sistemes de Google, Apple i Microsoft acaparen el mercat. Els tres gegants representen el 99,5% de les vendes.

"No és una decisió fàcil per a nosaltres, però és la correcta per poder oferir als nostres usuaris millors maneres per estar en contacte amb els seus amics, familiars i éssers estimats. Si utilitzes algun dels telèfons mòbils afectats, et suggerim actualitzar-ho per un telèfon Android, iPhone o Windows Phone", afirmen els representants de l'aplicació