A més d'usar-los per comunicar-nos, els telèfons mòbils s'han convertit en dispositius d'emmagatzematge de gran quantitat d'informació. Especialment rellevant són els continguts multimèdia que guardem en els nostres smartphones, ja siguin fotos o vídeos. En molts casos, a més, es tracta de continguts sensibles que afecten directament a la nostra privacitat, bé perquè guardem imatges de les nostres celebracions o vacances, la nostra família, les nostres aficions ..., en els casos més habituals, o perquè directament algunes persones guarden en seus telèfons continguts molt més compromesos, com fotos íntimes.

Per evitar aquest risc i millorar la nostra privacitat, existeixen aplicacions que ens permeten guardar de forma secreta imatges, vídeos i documents, de manera que compliquen molt que una persona aliena pugui localitzar el contingut multimèdia que amaga el nostre smartphone. Aquestes apps permeten que les imatges o vídeos seleccionats no estiguin visibles ni accessibles de forma directa en el nostre telèfon, de manera que només nosaltres tenim accés.

HUSH GALLERY. Aquesta aplicació disponible per Android ens permet guardar de forma ràpida i còmoda les imatges que emmagatzemem en el terminal, tant si estan a la Galeria com si ens arriben via WhatsApp. L'app és gratuïta, encara que existeix una versió de pagament que permet que els seus usuaris també puguin guardar de forma secreta seus vídeos. Un cop descarregada l'aplicació, en obrir-la per primera vegada ens permetrà crear una contrasenya que serà el codi amb el qual podrem accedir a la galeria privada d'imatges.

CALCULATOR VAULT. Sota l'aparença d'una senzilla calculadora, en realitat es tracta d'una aplicació per amagar les nostres fotos, vídeo o notes, continguts que podrem organitzar amb les carpetes. En accedir al mòbil, només es veu la icona d'una calculadora. De fet, en punxar sobre ell s'obrirà una calculadora amb la qual podrem fer tot tipus de càlculs. No obstant això, si posem la nostra contrasenya, llavors s'obre un menú que ens permet accedir a les nostres imatges i vídeos privats.

KEEP SAFE. Una altra aplicació que ens permetrà mantenir la privacitat de les nostres fotos i vídeos personals. Per a això, aquesta app bloqueja el contingut sensible mitjançant una contrasenya. Les imatges seleccionades desapareixen de la nostra galeria de fotos públiques, de manera que mantenim sota control el contingut que no volem que altres persones puguin veure. En aquest cas, aquesta aplicació està disponible tant per Android com per iOS.

GALLERYVAULT. Una altra de les aplicacions destacades per a la protecció de les nostres imatges i vídeos, però també un altre tipus de documents. Ens permetrà ocultar i xifrar de forma senzilla i ràpida els continguts multimèdia del nostre Android perquè terceres persones no puguin accedir-hi. En aquest sentit, només mitjançant la introducció d'un PIN secret es podrà tenir accés al material digital que hàgim seleccionat per ser amagat en GalleryVault.

TAQUILLA DE FOTOS. Mitjançant la introducció d'un codi, aquesta aplicació ens permetrà marcar i amagar les fotos des de la galeria d'imatges del nostre smartphone Android. Aquesta app romandrà perfectament oculta en el sistema, de manera que cap usuari sabrà que la tenim instal·lada. Així, no podrà ser localitzada ni en les aplicacions recents ni en l'historial d'aplicacions descarregades. De fet, per accedir-hi haurem de fer-ho a través d'un giny d'una calculadora previ ingrés d'una contrasenya.