Després d´un any de posar en marxa el projecte ´cobertura mòbil´, el Govern fa un balanç ´´molt positiu´´ gràcies a què més de 6.000 catalans s´han baixat l´aplicació i han facilitat dades reals de cobertura dels principals operadors de telefonia mòbil (Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo), segons Jordi Puigneró, secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Puigneró ha subratllat que un dels forats negres en matèria de cobertura de telefonia mòbil està a les comarques de l´Alt Pirineu, mentre que la ciutat de Barcelona és on menys zones fosques es poden trobar. En el transcurs d´aquest any, Puigneró espera que 10.000 catalans col·laborin en el projecte.

L´objectiu que s´havia plantejat el Govern en l´edició del MWC de l´any passat era que entre 5.000 i 10.000 catalans es baixessin l´aplicació ´cobertura mòbil´. El resultat final ha estat que 6.000 catalans han descarregat l´aplicació en el seu terminal telefònic, cosa que suposa un balanç ´´molt positiu´´.

L´aplicació ´cobertura mòbil´ envia dades de cobertura de les companyies operadores Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo.

Amb aquestes dades, el Govern ha fet una foto de l´estat de cobertura de telefonia mòbil a Catalunya. Puigneró ha destacat que a partir d´aquestes dades, l´usuari, ja sigui un particular o una empresa, pot prendre la decisió més adequada sobre la contractació de serveis telefònics, i les empreses operadores, poden tenir una visió més real de les zones geogràfiques on tenen més carències en la prestació de serveis.

Aquest mapa de cobertura és el primer que es fa per part d´un organisme aliè a les pròpies operadores, que fins ara eren les úniques que presentaven informes sobre l´estat de cobertura.

En aquest any de projecte ´cobertura mòbil´ la secretaria de Tecnologies d´Informació i la Comunicació ha rebut més de 5 milions de mesures de l´estat de cobertura. Per aquest any 2016, Puigneró preveu que 10.000 catalans es baixaran aquesta aplicació, cosa que permetrà tenir una fotografia ´´molt més precisa´´ de la cobertura en tot el territori català.

En una roda de premsa celebrada en l´estand Catalunya al MWC, Puigneró també ha informat que en el transcurs del 2015, la seva secretaria ha invertit a l´entorn d´1,2 milions d´euros en la implantació de 20 torres de repetició de telefonia en zones poc habitades i amb poc massa crítica per ser atractives pels operadors de telefonia.