Un any més, el Mobile World Congress 2016 tornarà a concentrar l'atenció de tots els seguidors de l'última tecnologia. El Mobile World Congress 2016, que se celebra a Barcelona del 22 al 25 de febrer, serà una magnífica ocasió per testar les novetats dels fabricants, que cada any sorprenen amb els dissenys i prestacions dels seus telèfons mòbils.

Presentem un repàs de les principals novetats que arriben al Mobile World Congress 2016 en aquests dies: Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 Edge, LG G5, Huawei P9, Xiaomi MI5 i HTC One M10. Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 EdgeSamsung serà una de les estrelles del MWC 2016 amb dos mòbils revolucionaris. El Samsung Galaxy S7 tindrà una pantalla de 5,2 polzades i les seves diferències amb el S6 no seran molt pronunciades, segons el que s'ha pogut conèixer fins al moment.

A més, el Samsung Galaxy S7 tindrà una vora corbat al vidre del darrere, cosa que farà el seu disseny més atractiu. El Samsung Galaxy S7 tindrà també un nou'slot' que permetrà habilitar una targeta microSD.

Així mateix, el Samsung Galaxy S7 comptarà amb una bateria més potent que el seu predecessor. De la mateixa manera, pel que s'ha conegut fins ara, abans del Mobile World Congress 2016, el Samsung Galaxy S7 comptarà amb un processador Exynos 8890 o Snapdragon 820, segons el territori en el qual es comercialitzi.

A més del Samsung Galaxy S7, la signatura sud-coreana presentarà també el Samsung Galaxy S7 Edge. Aquest model millorarà les prestacions del Samsung Galaxy S7. El Samsung Galaxy S7 Edge disposarà d'una pantalla de 5,5 polzades, el que elevarà la disposició per a continguts multimèdia. A més, el Samsung Galaxy S7 Edge, igual que el Samsung Galaxy S7, comptarà amb una càmera de 12 megapíxels, el que sens dubte serà un dels grans atractius al Mobile World Congress 2016.

El Samsung Galaxy S7 i el Samsung Galaxy S7 Edge tindran 4 GB de memòria RAM i una capacitat d'emmagatzematge de 32 GB. Segons el que han publicat diverses pàgines web especialitzades en tecnologia abans del Mobile World Congress 2016, el Samsung Galaxy S7 tindrà un preu de mercat de 699 euros, mentre que el preu del Samsung Galaxy S7 Edge serà de 799 euros, preus inferiors a l'iPhone 6S . Samsung segueix portant la davantera, tot i l'empenta de les firmes xineses com Huawei i Xiaomi, que presenten els seus models Huawei P9 i Xiaomi MI5.

LG G5

A més del Samsung Galaxy S7, l'altre gran telèfon mòbil que s'espera amb gran expectació al Mobile World Congress 2016 és el LG G5. Fins al moment, no es coneixen molts detalls del nou model de LG G5, però s'ha filtrat que podria comptar amb una segona pantalla frontal. La presentació del LG G5 al Mobile World Congress 2016 servirà també per saber la mida de la seva pantalla principal, que estarà entre les 5,2 i les 5,5 polzades. Un altre dels rumors sobre el LG G5 és que tindrà una graella inferior extraïble perquè es pugui inserir la bateria, la durada seria més gran.

Així mateix, s'espera que el LG G5 disposi d'un processador Snapdragon 820 i 32 GB d'emmagatzematge. Sembla que LG sí que apostarà de forma definitiva al Mobile World Congress 2016 per un acabat metàl·lic per al LG G5. D'aquesta manera, el LG G5 aspira a continuar l'èxit dels seus predecessors i a retallar l'èxit que estan tenint competidors com el Xiaomi MI5.

Huawei P9

El nou model de Smartphone de gamma alta que la marca xinesa porta al Mobile World Congress 2016 és l'Huawei P9, amb similars característiques al LG G5. El poc que s'ha anat desvetllant sobre l'Huawei P9 és que tindrà una doble càmera fotogràfica. La càmera dual de l'Huawei P9 constarà de 12 megapíxels, mentre que la càmera frontal tindrà 8 i estarà més pensada en els'selfies' i videotrucades.

A més, l'Huawei P9 disposaria d'una pantalla de 5,2 polzades amb resolució QHD, igual que el Samsung Galaxy S7 i el LG G5. La memòria RAM de l'Huawei P9 serà de 4 o 6 GB i s'espera que també augmenti la durada de la bateria. El Huawei P9, a diferència de LG G5, Samsung Galaxy S7 i Xiaomi MI5, disposarà del seu propi processador Kirin 950, el mateix que porta el Huawei Mate 8. Finalment, segons el que s'ha sabut abans del Mobile World Congress 2016, l'Huawei P9 incorporaria la funció Force Touch.

Xiaomi MI5

Les característiques del Xiaomi MI5 ja han estat filtrades a les xarxes socials xineses abans que se celebri el Mobile World Congress 2016. El fabricant del gegant comunista, que no vol quedar-se enrere a l'hora de competir amb l'Huawei P9, presentarà un telèfon mòbil amb un processador Snapdragon 820 i una pantalla de 5,15 polzades, però el més destacat del Xiaomi MI5 serà la seva càmera fotogràfica de 16 megapíxels. La lent frontal de Xiaomi MI5 tindrà 4 megapíxels. S'espera que la presentació del Xiaomi MI5 al Mobile World Congress 2016 serveixi per confirmar si l'equip comptarà amb una pantalla corba i una carcassa metàl·lica.

El Xiaomi MI5 és la punta de llança de l'últim desenvolupament de la casa asiàtica. Les empreses xineses no volen perdre la cursa amb les potents firmes sud-coreanes que construeixen el LG G5 i el Samsung Galaxy S7 i per això han desenvolupat les noves versions de Huawei P9 i Xiaomi MI5, dos mòbils pensats per al públic jove i exigent que es donarà cita al Mobile World Congress 2016.

HTC One M10

El telèfon més avançat de la signatura HTC comptarà, segons els últims rumors publicats abans del Mobile World Congress 2016, amb una pantalla QHD i una mida en la mateixa de 5,1 polzades. Igual que el LG G5, l'Huawei P9 i el Xiaomi MI5, i els seus principals competidors, el processador serà també el Snapdragon 820, amb una memòria RAM de 4 GB i 32 GB d'emmagatzematge.

A més, l'HTC One M10 disposarà d'una ranura per a la microSD, una cosa que encara no està clar en el cas de Xiaomi MI5, LG G5 i Huawei P9. Pel que fa a la càmera, la principal tindrà 12 megapíxels i la frontal serà de 5 megapíxels, el que farà les seves prestacions semblants a les del Xiaomi MI5. Després de presentar al Mobile World Congress 2016, l'HTC One M10 podria sortir a la venda el proper mes de maig, igual que l'Huawei P9 i el Xiaomi MI5.