A un mes del Nadal, estem en un bon moment per anticipar la millor manera d'enviar els nostres missatges per felicitar la festa o l'Any Nou.

Els smartphones han revolucionat de nou aquesta tradició a través de diferents apps que ofereixen tot tipus d'opcions. Amb elles, podrem crear i enviar 'christmas' originals, creatius i, sobretot, personalitzats.

Aquestes són algunes de les disponibles en iOS o Android que poden resultar-nos més útils:

Elf Yourself

Aquesta és una de les aplicacions de felicitacions nadalenques amb més descàrregues. Al seu èxit han contribuït els vídeos que elabora i que després es poden compartir en xarxes socials. El millor, més divertit i característic és que es pot transformar la imatge de la persona que es vulgui en un elf ballarí del Pare Noel. Així mateix, es pot escollir la cançó i el tipus de ball, així com el missatge final de la felicitació. Elf Yourself està disponible per a Android i iOS.

TouchNote

Són temps per a la tecnologia, però també per a la nostàlgia i la tradició. I precisament és això el que proporciona i diferencia Touchnote. Aquesta aplicació utilitza les plataformes més modernes per felicitar el Nadal de la manera més tradicional: amb targetes físiques reals. El que permet l'eina és dissenyar, personalitzar i encarregar les postals reals perquè l'empresa s'encarregui d'enviar per correu convencional al destinatari triat en terminis de fins a cinc dies. Pagant, és clar. Per Android i iOS.

Felicitacions Nadalenques

Aquesta app funciona com un ampli magatzem de missatges, poesies, frases i desitjos per enviar als nostres contactes a l'agenda del mòbil. L'aplicació es basa principalment en textos i consisteix en una selecció de felicitacions nadalenques entre les que es pot escollir la que més ens agradi. L'eina permet també missatges en altres celebracions, com festes d'aniversari o el Dia dels Enamorats. Aquest senzill programa és gratuït i està disponible per a Android.

iFunFace targetes electròniques

Aquesta aplicació per a dispositius mòbils permet felicitacions de diferent tipus, també de Nadal, però sempre des de l'humor. iFunFace targetes electròniques disposa de múltiples plantilles amb diverses situacions i personatges en què podem inserir les fotos de la persona que triem a la recerca de la postal més divertida o irreverent. A més, es poden afegir missatges de text i fins i tot d'àudio. Per iOS i Android.

iVillancicos

Una altra forma de felicitar el Nadal d'una manera diferent: amb música. Com cada any, les nadales tornen a sonar tractant de retornar-nos la màgia del Nadal. Amb iVillancos, una app per iOS, podem escollir el que més ens agradi entre una llarga llista, tant en castellà, com en anglès o, els clàssics, en llatí. A més, ofereix versions modernes versions en estils 'house' o 'dance'.