L'empresari figuerenc Simon Lee i el seu soci Andrés Manso estan al capdavant d'Incubio, una empresa especialitzada en projectes Big Data, que figura entre les millors incubadores d'Europa, segons UBI Global, la University Associated Business Incubator. Incubio ha rebut aquest prestigiós premi en un acte a Torí, Itàlia, i ha recollit el guardó l'actor italià Daniele Savoca, que té un vincle estret amb la firma catalana i que és conegut per haver protagonitzat recentment el film 'The Repairman'.

Amb aquest nou premi es demostra la gran aposta d'Incubio en l'àmbit de la tecnologia Big Data. Només cal recordar que l'empresa va tancar el 2014 amb dos guardons molt importants: l'elecció per part de Dataconomy com una de les tres incubadores de projectes Big Data més importants del món i el nomenament d'un dels fundadors, Andrés Manso, com a Emprenedor de l'Any 2014 que atorga la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Un estudi de referència mundial

El nou reconeixement a Incubio ve de mans d'UBI Global, un líder de pensament en l'anàlisi del rendiment d'incubació d'empreses de tot el món. El seu 'Estudi de Referència Mundial' va examinar més de 400 programes d'incubació en més de 70 països i va proporcionar algunes dades fascinants que demostrin l'èxit de les incubadores d'empreses. Centrar-se només a Europa, UBI va descobrir que les incubadores d'empreses europees han aconseguit 2,4 milions de dòlars en inversió, una mitjana de 20 milions de dòlars per 117 incubadores europees. En els últims cinc anys, van comptar 40.5k nous llocs de treball creats gràcies a aquestes incubadores, comptant al voltant de 346 llocs de treball per la incubadora.

Amb base en el seu 'Estudi de Referència Mundial', van ser capaços de determinar quins programes es destaquen constantment. Van descobrir els tres factors més importants de l'èxit d'aquests programes: l'atracció de noves empreses d'alt potencial, assegurant recursos suficients per a les operacions i un entorn empresarial favorable per a les noves empreses.

"Estem encantats de descobrir aquests resultats, ja que això reforça l'organització que hem creat a Incubio", es feliciten els seus responsables, i també afirmen: "El reconeixement ens proporciona el reforç i la motivació per seguir donant suport als empresaris".