Causen sensació a la xarxa amb els seus videos sobre videojocs. Donen estratègies, trucs, pistes o simplement parlen sobre aquells títols que més els agraden. Són, en principi, nois i noies anònims que un dia van decidir comentar les seves partides, gravar-les, editar-les i penjar-les en un canal de Youtube. Tenen l'habilitat de dirigir-se a la càmera com si estiguessin mirant el seu millor amic i alguns d'ells sedueixen les audiències amb la mateixa capacitat que un professional que exerceix de comunicador en un mitjà audiovisual.

Recopilen informació, segueixen l'actualitat del mercat dels videojocs en un aprenentatge continu, gestionen els continguts dels seus videos i amb la pràctica acaben dominant la imatge, l'àudio i l'streaming. Un cop s'han guanyat una plaça a Youtube, sumant subscripcions i visualitzacions, es preocupen per les novetats tecnològiques que els permeten millorar la seva tècnica i la qualitat comunicativa. El seu llenguatge és planer, s'expressen tal com són i no tenen cap inconvenient en explicar aspectes de la seva vida personal alhora que comenten la jugada d'un videojoc.

Els youtubers més ben situats en els rànquings de popularitat no només es guanyen la vida penjant els seus videos sinó que poden aconseguir ingressos econòmics equiparables ara mateix a alguns jugadors de futbol d'elit, gràcies al suport de marques patrocinadores. ElrubiusOMG (14 milions de subscriptors a Youtube), Vegetta777 (11,2 milions) o TheWillyrex (6 milions), per citar només tres dels gamers que han adquirit la categoria de personatges reconeguts a escala mundial, es mouen amb llibertat per les pantalles, però la fama ha complicat el seu contacte amb el món real. I un exemple n'és la seva absència pública en la fira Madrid Games Week (MGW), admirats com són per milions de seguidors amb els quals comparteixen la passió pels videojocs.

No és d'estranyar, de tota manera, que en l'agenda d'actes d'aquesta gran fira madrilenya del videojoc (s'ha celebrat de l'1 al 4 d'octubre) s'hi hagin incorporat els game players com a figures destacades de la programació. És més, els organitzadors de Madrid Games Week no només tenen clara la necessitat de disposar en un dels pavellons d'IFEMA amb un espai reservat als youtubers de renom sinó que, a més, han considerat d'interès general poder abordar l'impacte d'aquests joves en la indústria dels videojocs.

La presència a l'escenari de Youtube de MGW d'alguns d'aquests gurús d'Internet va causar furor entre multituds de fans (nens, joves i no tan joves). NexxuzHD, que compta amb més de dos milions de subscriptors al seu canal, i TheGrefg, un jove que amb només 18 anys reuneix més d'un milió de persones subscrites i atentes a la publicació de cada un dels seus videos, van ser rebuts com autèntiques estrelles del rock.

AlphaSniper97, Coollife i Black Op TicESP també sumen centenars de milers de seguidors i també van trobar-se amb el seu públic per intercanviar impressions, fer-se fotos i regalar autògrafs en aquest mateix escenari.

Així com la fira del videojoc madrilenya és un pol d'atracció per a milers de persones, arribades de tota la geografia de l'Estat, interessades en conèixer les novetats del mercat i en provar noves videoconsoles, aquest és un esdeveniment que fa d'aparador per als joves autors de videos exitosos. No només pel que fa a la promoció dels youtubers que ja s'han consagrat sinó també per a aquells que de mica en mica van guanyant reconeixement popular.

Per a l'audiència de Youtube és fàcil topar amb video gamers en algun estand, fent cua per accedir a un torneig o en una parada de venda d'articles de merchandising. Algun d'aquests ídols d'Internet s'identifiquen per elements característics: ­Kopurista, pel seu barret de Link, del joc The Legend of Zelda; Reah, pel seu cabell bicolor, o Omegakay, per les seves samarretes amb motius relacionats amb Nintendo o Pokemon. N'hi ha d'altres que podrien passar desapercebuts per a la majoria dels mortals però mai per a aquells que ja s'han familiaritzat amb els seus rostres a Youtube, com Folagor03, Jonnhy13 Games Room, Bycraftxx, Frigoadri Pictures...

Si una cosa tenen en comú aquests personatges de Youtube, a part de la dedicació al joc virtual, és la seva amabilitat amb totes aquelles persones que s'acosten a saludar-los.Tothom vol fer-se fotos amb ells.

La llista de jugadors de videojocs que es graven mentre juguen per sortir a la plataforma audiovisual de Google és tan llarga que no tenim més remei que deixar-nos-en un bon grapat al tinter.

Només un apunt. Les partides del títol 'Call of Duty Black Ops III' són les més seguides per l'audiència dels canals dels videojugadors de Youtube.