Més de 225 mil usuaris d'iPhone amb 'jailbreak' - la manera no oficial d'accedir completament al sistema operatiu d'Apple - s'han vist afectats per un 'malware' que s'ha introduït en els seus terminals.

El 'malware', denominat com KeyRaider, ha aconseguit fer-se amb les dades d'accés dels comptes d'Apple dels usuaris, de manera que els seus creadors han pogut apoderar-se de, entre altres coses, de les dades de la targeta de crèdit dels usuaris.

Aquest lloc ha aconseguit la seva difusió gràcies a la seva promesa d'alternativa completa i fiable a l'App Store, segons ha informat en un bloc el mitjà d'investigació Palo Alto Networks. A més, també es podia descarregar directament des de Cydia, l'aplicació de descàrregues per als dispositius amb Jailbreak.

El mitjà citat explica que la majoria dels casos són a la Xina, però també s'han fet ressò del problema per altres països del món, com França, Rússia, Japó o el Regne Unit.

Els investigadors, en col·laboració amb WeipTech, la comunitat xinesa d'usuaris d'iPhone, han donat amb diversos exemples de l'actuació d'aquest 'malware' gràcies a que usuaris d'aquesta comunitat estaven informant que les seves targetes de crèdit rebien càrrecs econòmics sense prèvia autorització del titular.

En tractar-se d'una modificació del programari aliena a la companyia, els de Cupertino no tindran per què fer-se responsables del que ha passat, encara que sembla que han tancat l'accés al seu compte d'Apple a alguns dels usuaris per intentar evitar que l'assumpte vagi a més.

Amb aquest robatori de dades torna a sorgir l'etern dilema sobre si Jailbreak és o no és segur per als terminals i els usuaris, però per descomptat que fer ús d'alguna cosa no oficial pot arribar a comportar conseqüències més o menys greus.