Un equip d'investigadors de la Universitat de Johns Hopkins, als Estats Units, ha desenvolupat una pintura reflectant que manté l'objecte a temperatura ambient i fins i tot per sota d'ella, i que podria allargar la vida útil dels 'smartphones'.

En els últims anys, els grans fabricants estan fent de la resistència a l'aigua la característica distintiva de la seva gamma alta de productes. No obstant això, el sol segueix sent un enemic imbatible dels dispositius electrònics, ja que accelera el deteriorament i la corrosió dels seus components.

El sobreescalfament de les superfícies dels objectes, tant si es tracta d'un telèfon mòbil o d'un automòbil, els fa envellir prematurament. La pintura desenvolupada per aquests investigadors reflecteix la llum solar i repel·leix de forma passiva la calor fins i tot en superfícies metàl·liques, contribuint així a mantenir la temperatura dels objectes que recobreix.

La nova pintura té una composició gairebé totalment inorgànica a força de silicats cristal·litzats, el que la fa més duradora que les pintures tradicionals que es degraden sota l'exposició solar i acaben esgrogueint. D'altra banda, també és resistent a l'aigua (un cop polvoritzada i assecada), no danya el medi ambient i és prou elàstica com per adaptar-se a la dilatació dels materials sense esquerdar-se.

Si bé la pintura va ser concebuda per al recobriment de vaixells militars, els seus creadors preveuen que s'estengui a altres objectes com joguines infantils, vehicles, teulades i el que més ens interessa: tecnologia.