Instagram, per a alguns, no s'ha convertit en una xarxa social més sinó gairebé en una forma de vida. Els addictes a la xarxa social d'instantànies volen que cada fotografia que pengen estigui perfectament detallada al mil·límetre.

Hi ha fotos de gats, capvespres i els populars selfies gaudint de l'estiu. Tot això ens ho podem trobar a Instagram, però no poden fer front al veritable fenomen que caracteritza Instagram, el ja denominat com el fenomen #instafood.

Què és instafood? Doncs simplement fotografiar tot el que mengem o bevem. No hi ha altra instantània del mateix tipus que aconsegueixi els anhelats i estimats likes. Hi ha una altíssima probabilitat que, en iniciar sessió a Instagram i explorar les primeres deu fotos dels nostres contactes, almenys una d'elles estigui centrada en el menjar: el cafè matiner, un dinar gourmet, un gelat gegant ...

Aquestes escenes s'han convertit en part del dia a dia social i en una peça central dels comptes que aspiren a triomfar a la xarxa social. Però, ser un professional d'aquestes fotos requereix pràctica. Per això Kaiku Sense Lactosa ens proposa 10 trucs perquè les nostres fotos de menjar es converteixin en autèntiques estrelles de l'univers insta-eating.

1. Fes servir ingredients frescos. No és el mateix compartir un simple suc, per exemple de taronja, ressaltant el fet que sigui un suc de fruites natural. El truc és tan simple com col·locar una rodanxa de fruita fresca al costat del got.

2. Afavoreix els contrastos. El món de l'alimentació regala tonalitats amb molt de joc per a les xarxes socials, i el millor serà afavorir el color pur dels productes contrastant-los amb altres, i amb la resta d'elements que apareguin en la composició.

3. Utilitzar un fons, o no? El fons pot servir per jugar amb el contrast, però fons massa bigarrats poden desviar l'atenció del focus principal de la composició. Utilitzar fons simples i llisos és la clau per destacar la nostra recepta. Per exemple, les taules de fusta clara per bodegons en angle zenital.

4. Jugar amb la il·luminació i el zoom. I si el fons no val la pena? Fins i tot les receptes que no són gran cosa poden transformar-se amb un adequat ús de la il·luminació i del zoom. Ens permetrà transmetre detalls del plat, fer que les racions semblin més grans, i enfocar la fotografia en el gust: ja que els instagramers que siguin testimonis de la nostra fotografia no la provaran, hem d'aconseguir que el plat sigui capaç d'entrar pels ulls .

5. Mai subestimar la interacció amb el producte. Les receptes es preparen per ser degustades. Subratllar el costat humà del #instafood a través de la interacció amb la recepta serveix per transmetre que el plat està llest per menjar. Mans i boques poden compartir protagonisme amb els ingredients i donar-los un toc especial.

6. Identificar el millor instant per fotografiar i per compartir. El millor exemple per a aquest punt essencial és l'esmorzar: compartir una foto de cereals amb llet a les 9 del matí augura millors resultats de fer el mateix a les 3 de la tarda. A cada àpat correspon una hora, però també un "moment" fotogràfic: per exemple, mostrar uns cereals remullats pot no resultar apetitós, però sí si mostrem la llet caient sobre ells. Un plat acabat de preparar, i a l'hora que li correspon.

7. Utilitzar ingredients fotogènics i de tendència. El raïm te poques garanties d'atreure likes com a imants, llevat que sigui 31 de desembre. En canvi, sí que hi ha aliments que estan triomfant, i no només en xarxes socials: les pinyes són les protagonistes absolutes d'aquesta temporada a Internet, en prints de moda, i en portades de revista.

8. Practicar el healthy eating. Un corrent que denuncia el fet que les receptes que es publiquen a Instagram estan fetes únicament i exclusivament per la foto i sense tenir en compte l'aspecte saludable de les mateixes. Demostrar que estem practicant el healthy eating a través d'ensenyar explícitament els ingredients saludables que componen les nostres receptes és un corrent en alça: aliments sense lactosa, sense gluten, vegetals, fruita i noves incorporacions a la dieta trendy com la quinoa, el açai o les llavors de chía són fidels miralls d'una dieta saludable.

9. Elaborar. No tot s'hi val en l'univers #instafood. Si bé sí que podem captar un fantàstic "shot" del nostre cafè matiner, els seguidors dels comptes de #instafood són exigents i reclamen una major elaboració i varietat en les publicacions. És tan senzill com mostrar l'ús de diferents ingredients cada dia, o demostrar a través de petits detalls l'aspecte més gourmet inclòs fins i tot en les receptes més simples: crida més l'atenció un cafè de càpsula o un cafè amb nata muntada, llet amb calci, i detalls amb cacau en pols?

10. Trobar un angle diferent que distingeixi les nostres receptes. O el que és el mateix, aconseguir que les nostres receptes s'identifiquin com les nostres sense necessitat de consultar qui és l'autor. El compte d'Instagram Wrightkitchen ha enamorat el món amb els seus aliments exquisidament ordenats, però hi ha milions de maneres de fer-nos un lloc en l'univers #instafood aportant un granet de sorra amb un toc únic i irrenunciable.