Samsung ha presentat oficialment els seus nous 'phablets'. Amb un disseny gairebé calcat al del Galaxy S6 i al del seu germà S6 edge, els nous Galaxy Note 5 i S6 edge + eleven la qualitat dels terminals de la sud-coreana al voltant de les 6 polzades, incorporen estabilització digital d'imatge per a vídeo i lector de empremtes per a l'ús de Samsung Pay.

Els dos nous 'smartphones' de la multinacional tecnològica Samsung vénen a ser les versions grans del Galaxy S6 i el S6 edge. Anteriorment, el Note solia fer un salt de qualitat pel que fa al seu vaixell insígnia, però tenint en compte la inversió en disseny i el bon acabat de l'últim Galaxy S, Samsung ha decidit mantenir la línia en el Note 5, encara que amb certes particularitats com una part posterior corbada i el seu distintiu 'stylus'.

A més, com el Galaxy S6 no va arribar sol, sinó que va venir acompanyat d'una versió on la pantalla està corbada en les vores, Samsung ha decidit llançar també la seva versió 'phablet'. D'aquesta manera, el S6 edge + és el germà gran del S6 edge i successor del Note Edge, llançat l'any passat amb un lateral corb en lloc de dos.

Continuisme

Els nous terminals de Samsung són molt similars al Galaxy S6 i el S6 edge, amb un refinat disseny i materials 'premium' (metall en les vores i parts frontal i posterior en Gorilla Glass 4). La semblança especialment accentuat en el cas del S6 edge +.

El Galaxy Note 5 també segueix els passos del Galaxy S6, amb el mateix marc metàl·lic, però al mateix temps busca la seva pròpia senya d'identitat. La seva línia canvia a la part del darrere i en lloc d'un acabat completament pla, els laterals es corben de manera similar a com ho fa la pantalla de l'S6 edge en la seva part frontal.

L'altra gran senyal d'identitat del Note és la seva S Pen, un llapis tàctil amb desenes de punts de pressió per oferir a l'usuari l'experiència més semblant a pintar o escriure sobre un paper, però en una pantalla tàctil. El S6 edge +, en canvi, prescindeix d'aquest 'stylus'. La principal evolució del S Pen en el Note 5 és que ara ha estat millor integrat en el marc i que per treure'l cal pressionar sobre ell fins escoltar un 'clic', com si fos un botó.

Especificacions tècniques

Pel que fa a les especificacions, els dos terminals comparteixen potència, càmera, pantalla, etc. En els seus budells trobem un processador octa-core (quad 2,1GHz + quad 1,5GHz) de 64 bit amb tecnologia de 14nm; i 4GB de RAM (LPDDR4) amb opcions de 32 o 64 GB d'emmagatzematge intern. La pantalla és un panell de 5,7 polzades Super AMOLED Quad HD (2560 per 1440 píxels, 518 punts per polzada).

Pel que fa a connectivitat, compta amb 4G LTE cat. 9 o 6 (depenent del país), Bluetooth v4.2 LI, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, microUSB 2.0, NFC, GPS Glonass, entre d'altres. Tots dos compten amb Android 5.1.

Càrrega sense fils més eficient

També hereten tots dos dispositius la capacitat de càrrega sense fil del Galaxy S6, sent compatibles amb els accessoris ja existents de la marca i d'altres companyies, ja que suporta els dos estàndards més estesos actualment (WPC i PMA, que integren al seu torn el popular Qi ).

La bateria és una de les grans millores d'aquests dispositius tant si els comparem amb el Note 4, com amb el Galaxy S6 / S6 edge. La mida augmenta a 3.000 mAh i també ha millorat el rendiment, amb un temps de càrrega millor optimitzat.

La bateria de 3.000 mAh ara càrrega al complet en dues hores sense fils, davant de les tres hores que trigava la bateria de 2.600 mAh (un 27 per cent més eficient). D'altra banda, si optem per la càrrega mitjançant cable, el temps es redueix a 85 minuts per arribar al 100% (davant dels 90 minuts que trigava la bateria de 2.600).

Més enllà del disseny, els dispositius també es diferencien en les seves dimensions i pes, i el Galaxy S6 edge + lleugerament més petit i lleuger. El 'phablet' corb mesura 154,9 per 75,8 per 6,9 mil·límetres, amb un pes de 153 grams; el Galaxy Note 5, per la seva banda, mesura 153,2 per 76,1 per 7,6 mil·límetres i té un pes de 171 grams.

La càmera

La càmera de 16MP (F1.9) és un altre dels aspectes que milloren aquests dispositius i no només si els comparem amb el Note 4; també pel que fa al vaixell insígnia de Samsung. Per fi, la companyia ha incorporat un programari d'estabilització d'imatge per als vídeos, que s'uneix a l'estabilitzador òptic d'imatge. Aquesta combinació unida a opcions tan interessants i exclusives de Samsung com el HDR en temps real prometen uns vídeos de gran qualitat.

En aquest sentit, el nou estabilitzador d'imatge digital no només millora els vídeos fets amb la càmera externa, sinó que també funciona amb la interna de 5MP (F1.9). D'aquesta manera, el salt de qualitat dels "videoselfies" promet ser més que notable en el Note 5 i el S6 edge +.

En ser aquesta una millora de programari, seria compatible amb el Galaxy S6 / S6 edge i amb altres dispositius de Samsung. Seria especialment interessant per a aquells que no compten amb estabilitzador òptic d'imatge. Un portaveu de la companyia ha confirmat a Portaltic que aquesta és, efectivament, una possibilitat que s'està estudiant encara que no hi ha plans concrets en aquest moment.

Perquè els usuaris puguin aprofitar aquesta qualitat a l'hora de captar imatges, Samsung també ha augmentat les opcions en aquest sentit. Ha afegit la possibilitat de realitzar retransmissions en directe des de la càmera directament a YouTube, un editor de vídeos per fer collages, fer muntatges i ha creat noves opcions per aprofitar el 'slowmotion' (vídeos en càmera lenta).

Lector d'empremtes i Samsung Pay

Els nous 'phablets' també incorporen el lector d'empremtes dactilars que va estrenar la multinacional tecnològica amb el S6. L'objectiu no és només que puguem desbloquejar el terminal de forma més segura i còmoda, sinó que puguem utilitzar Samsung Pay, un sistema de pagament 'contactless' similar a Android Pay o Apple Pay.

El més interessant de l'alternativa de Samsung és que funcionarà no només amb els nous terminals NFC, sinó també amb aquells antics compatibles amb banda magnètica.

D'altra banda, Samsung també ha presentat nous accessoris que acompanyaran a aquests dos nous telèfons. Destaquen un teclat físic que es superposa a la pantalla per utilitzar el Note 5 com a si fos una BlackBerry i una bateria externa que incorpora la tecnologia de Samsung de càrrega ràpida.