Molta gent aprofita l'estiu, amb o sense vacances, per gaudir de les altes temperatures, dels banys a la platja o la piscina i del sol, però aquests són precisament els elements que menys afavoreixen la conservació dels nostres 'smartphones'.

Per als dispositius mòbils, els raigs solars, la humitat i la sorra produeixen avaries que s'incrementen un 20 per cent en els mesos de juliol i agost, segons ha informat el servei tècnic de reparacions Movilquick. Les parts que més pateixen són la pantalla, alguns components interns i els connectors, tant de càrrega com d'àudio.

Els principals danys que els rajos solars produeixen en un 'smartphone' es donen a la pantalla, ja que una prolongada exposició del telèfon produeix pixelacions i pèrdua de tonalitat en la pantalla i fins i tot, si el període d'exposició és massa llarg, pot arribar a esclatar el vidre. En aquest cas l'avaria se soluciona amb un canvi de pantalla que, segons model, pot costar des dels 30 fins als 190 euros.

Un altre dels elements nocius és l'aigua, i no només en la seva forma líquida al contacte amb el telèfon, sinó també la humitat, ja que es comporta com un agent tan perjudicial com pot ser-ho el líquid. L'aigua del mar conté sal i el de la piscina clor, el que fa també més nociu si és possible l'efecte fins i tot amb mòbils submergibles. Les avaries per condensació o líquid a l'interior del 'smartphone' comporten en el 70 per cent dels casos la pèrdua del terminal per no tenir reparació possible.

En els casos en què el dispositiu entri en contacte amb aigua s'ha de treure immediatament la bateria per evitar curtcircuits i acudir immediatament al servei tècnic per a una neteja i assecat en profunditat.

Finalment, la sorra és el que més varietat d'avaries provoca. No només pot danyar la pantalla de la pantalla per esgarrapades, sinó que pot obstruir i impedir el correcte funcionament dels connectors de càrrega i d'àudio. Com que és un element molt petit, pot entrar per qualsevol escletxa del nostre terminal.

Les reparacions que es duen a terme en aquest sentit passen pel canvi de pantalla, en el cas que tingui moltes ratllades, i també per la neteja a fons del terminal, per eliminar aquests incòmodes grans de sorra. Es donen molts casos, aproximadament el 30 per cent, en què els connectors de càrrega o d'àudio no funcionen després de la neteja i cal substituir-los per un de nou.

Per protegir i evitar problemes innecessaris amb el nostre 'smartphone', es recomana utilitzar protectors de pantalla de cristall que, tot i ser més cars, són més efectius, així com fundes amb tancament hermètic especials per a l'estiu. A més, per protegir els connectors de càrrega i àudio hi ha uns taps de silicona que resulten pràctics i efectius.