Sona el telèfon i en mirar la pantalla veus que no saps qui t'està trucant. Els dubtes t'esglaien: serà alguna cosa important o simplement em voldran vendre alguna cosa? Qui més qui menys ha rebut trucades comercials amb l'objectiu de canviar de companyia telefònica, adquirir un segur per a la llar, o estalviar en la factura elèctrica. Però un simple, "ara no m'interessa", no desmotiva als comercials que acaben aconseguint reprogramar la trucada per a un altre moment i tornar a oferir l'oferta.

Una de les coses que més incomoda d'aquest tipus de trucades és que es produeixen en moments inoportuns; afortunadament, ja no es produeixen trucades nocturnes, ja que la llei estableix que estan prohibides abans de les 9 del matí, després de les 9 de la nit, en festius i en caps de setmana.

No agafar el telèfon quan identifiquem que es tracta d'una trucada comercial, pot ser una opció per evitar l'enfrontament verbal, però la insistència continuarà fins que arribem a despenjar. En aquest cas, és recomanable seguir les següents pautes:

- Cal ser taxatiu en la resposta, dir-li a l'operari que no desitges cap informació d'aquesta companyia ni de cap altra oferta. Seguint el que estableix la normativa que regula les trucades comercials indesitjades, l'empresa en qüestió no hauria de trucar-te més.

- No facilitis cap dada personal com l'adreça de l'habitatge, compte bancari... per evitar qualsevol estafa.

- Alguns números de telèfon són més propensos a rebre trucades d'aquest tipus. Si és el teu cas pots posar-te en contacte amb la teva companyia de telèfon per demanar que t'exclogui de les guies telefòniques.

-Registra't a la llista Robinson, una web que gestiona l'exclusió publicitària. L'usuari tria quin tipus de publicitat no vol rebre (per telèfon, email, sms...). Aquesta és la forma més ràpida i eficaç tot i que només protegeix d'aquelles marques amb les quals no has mantingut cap tipus de relació.

Totes les empreses que comencen una campanya de publicitat estan obligades a consultar aquesta llista, per la qual cosa aquest gest pot ajudar a no rebre futures trucades. La inscripció en aquest servei es fa efectiva al cap de tres mesos d'haver-se inscrit a la web.

-Si les trucades no cessen parla directament amb el departament de publicitat de l'empresa perquè deixin d'enviar-te informació ja sigui a través de trucades o emails. Si aquest gest tampoc funciona, dirigeix-te a l'Oficina del Consumidor per escriure una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

-Si tot i així persisteixen les trucades existeix la possibilitat de crear una denúncia penal, acudint a una comissaria o a un jutjat de guàrdia per demanar la identificació de la persona física o jurídica que et truca. Existeixen diverses condemnes per assetjament telefònic.