WhatsApp no ??és només llegir i enviar missatges. Molts usuaris desconeixen les diferents possibilitats que ofereix el servei de missatgeria instantània, com fer còpies de seguretat de les converses, entre d'altres. A continuació t'oferim una sèrie de pistes perquè puguis modificar WhatsApp i fer que funcioni al teu gust.

1- Evita als curiosos

WhatsApp està configurat per mostrar l'hora en què un usuari ha utilitzat per última vegada l'aplicació. D'aquesta manera, podem veure en quin moment un dels nostres contactes ha llegit o enviat un missatge.

Si volem una major privacitat, podem fer que ningú sàpiga quan hem usat WhatsApp. Per a això, entrem en 'ajustos' i punxem a 'privadesa', on tenim l'opció 'hora d'última vegada'. Aquí podem triar: mostrar a tots, a només meus contactes o ningú.

Això sí, cal tenir en compte que si no permetem que ningú conegui l'última vegada que consultem un xat en WhatsApp, nosaltres tampoc podrem veure quan ho van fer els altres.

En aquesta secció podem fer el mateix amb la foto de perfil, les actualitzacions d'estat i la confirmació de lectura (doble check blau), així com bloquejar els contactes que ens resultin molestos.

2- Major privacitat

Si volem incrementar encara més la nostra privacitat, existeix la possibilitat de no rebre les notificacions dels missatges en el moment que aquests arriben.

Qualsevol pot llegir a la pantalla del mòbil les primeres paraules de la notificació que acaba d'arribar. Aquesta funció de vista prèvia es pot desactivar (només en telèfons iPhone) a 'ajustos', seleccionem 'notificacions' i desactivem l'opció que mostra el principi del missatge (ensenyar preview'). Així podem saber qui ens envia el missatge, però no com comença.

3- Alliberar emmagatzematge del telèfon

WhatsApp guarda de manera automàtica totes les imatges i vídeos que rebem a través de l'aplicació, el que porta a consumir una elevada quantitat de memòria del mòbil.

Per canviar aquesta funció, accedim a "ajustos" i seleccionem 'ajustos de xat'. Aquí entrem en 'descàrrega automàtica de multimèdia', on WhatsApp ens dóna l'opció de no guardar imatge, àudio o vídeo.

4- Còpies de seguretat

WhatsApp també permet fer còpies de seguretat per no perdre informació que pugui resultar valuosa. Així, es poden fer còpies de tots els nostres xats de manera automàtica.

Entrem de nou a 'ajustos' i anem a 'ajustos de xat', on tenim l'opció de 'guardar converses' i de 'arxivar tots els xats'. Fins i tot és possible emmagatzemar en el núvol.

5- On ets?

Si es dóna la circumstància que has quedat amb un amic i no hi ha manera que et trobi, WhatsApp et resol aquesta incòmoda situació de manera senzilla i precisa.

WhatsApp pot accedir a la informació que revela la ubicació de l'usuari. Un cop obtinguda, envia a la persona que triïs un mapa de Google Maps amb la direcció exacta en què estàs en aquest moment.

Els passos per fer-ho depenen del dispositiu. En el cas d'Android, seleccionem el contacte al qual volem enviar la informació i punxem en arxiu adjunt (el clip que apareix a dalt a la dreta). Aquí ens dóna diverses opcions (galeria, foto, vídeo?), Hem de punxar en ubicació.

Si fem servir un iPhone, cal utilitzar la fletxa situada a l'esquerra d'on escrivim el missatge i pressionar en compartir ubicació.