Les aplicacions mòbils són ja part del nostre dia a dia, però encara que tinguem desenes d'apps descarregades sempre acabem utilitzant les mateixes. Un estudi realitzat per l'empresa d'investigació de mercats GlobalWebIndex destaca quines són les aplicacions més descarregades pels 969 milions de Smartphone existents al món:

Google Maps ( 523 milions d'apps instal·lades ): Aconsegueix el primer lloc de la llista al ser utilitzat pel 54 % de la població mundial de smartphones. Ofereix a l'usuari informació sobre mapes i, al mateix temps, establiments per menjar, comprar i dormir en qualsevol part del món.

Facebook Mobile App : ( 423 milions d'apps instal · lades ) : És la xarxa social per excel · lència tan dins com fora del mòbil. Segons les dades de l'estudi l'utilitzen un 44 % de la població de smartphone ocupant així el segon lloc.

Youtube ( 339 milions d'apps instal·lades ): Pertanyent també a Google és la plataforma de vídeos en línia més gran del món utilitzada per un 35% dels usuaris de smartphone.

Google+ Mobile App ( 290 milions d'apps instal·lades ): Un 30 % dels usuaris de smartphone utilitza la xarxa social del major motor de cerca del món.

WeChat: Aquesta plataforma de missatgeria instantània ha estat la gran sorpresa del rànquing en superar al seu competidor directe, WhatsApp . Es tracta d'una aplicació creada a la Xina on té la seva major massa d'usuaris. Un 27 % de la població mundial que té telèfons intel·ligents el fa servir.

Twitter Mobile App (213 milions d'apps instal·lades ) : L'aplicació per a mòbil de la xarxa de microblogging ocupa el sisè lloc amb 213 milions d'unitats instal·lades i un 22% de la població de smartphones.

Skype: Aquest servei de missatgeria instantània l'utilitza també el 22% dels usuaris de mòbils intel·ligents encara que en els últims mesos WeChat li està menjant una mica de terreny .

Facebook Messenger: L'aplicació que permet tenir converses immediates amb els nostres amics de la xarxa social s'ha convertit ha anat guanyant adeptes en els últims mesos i ja l'utilitza un 22 % de la població mundial.

WhatsApp Messenger: Encara que a Espanya sigui una de les aplicacions més utilitzades pels usuaris de Smartphone , la veritat és que a la resta del món WeChat guanya la partida. Només un 17 % de la població " whatsappeja".

Instagram: L'aplicació que permet compartir fotos i vídeos és utilitzada per 130 milions de persones (11% de la població de Smartphone ) el que la col · loca en l'últim lloc d'aquest rànquing .