La xarxa social Twitter ha dictat noves regles per controlar el llenguatge ofensiu després que dones britàniques de renom van reportar haver rebut missatges insultants, assetjadors o amenaçadors a través del servei de microblogging.

En un missatge publicat a la seva pàgina d'Internet, Twitter ha anunciat la incorporació d'una tecla per el report d'insults i l'actualització de les seves normes a fi d'aclarir que "no tolerarem un comportament ofensiu".

L'anunci es produeix arran de les amenaces de violació realitzades a través de Twitter contra la feminista Caroline Criat Perez i la integrant del Partit Laborista Stella Creasy, així com amenaces de bombes fetes en contra de diverses dones periodistes.

Els missatges en contra de dones a mans dels 'trolls' d'Internet han provocat indignació i un debat més ampli sobre si Twitter fa prou per protegir els seus usuaris de les intimidacions.

En un missatge publicat aquest dissabte, el gerent general de Twitter, Tony Wang, va dir que desitjava "demanar disculpes personalment a les dones que han estat objecte d'abús en Twitter i pel que han hagut de passar", segons informa 'CNN'.

"Tot es redueix a això: les persones mereixen sentir-se segures a Twitter", diu un comunicat publicat per l'encarregat de la xarxa social a Gran Bretanya, Tony Wang, i també per De Harvey, directora en cap de confiança i seguretat.

Es va realitzar una petició massiva

Més de 120,000 persones van posar el seu nom en l'última setmana en una petició en línia penjada a la web Change.org demanant a Twitter que afegís el botó "Informar d'un abús" al costat dels missatges. "L'abús a Twitter és comú, per desgràcia massa comú i sovint s'ignora", assenyala la petició.

"Volem que la gent se senti segura a Twitter, i volem que les Regles de Twitter enviïn un missatge clar a tot aquell que creu que aquest comportament no era o no podria ser acceptable."

Els usuaris ja no hauran d'anar a la pàgina d'ajuda de Twitter per presentar un informe d'abús. "Hem actualitzat les Regles de Twitter per aclarir que no tolerem conductes abusives", va dir el comunicat.

Wang també va tuitejar una disculpa a les dones que han estat blanc d'abusos en els últims dies. "Personalment em disculpo amb les dones que han patit abusos a Twitter i pel que han hagut de passar," va dir. "L'abús que han rebut és simplement inacceptable. No és acceptable en el món real, i no és acceptable a Twitter".