El servei de Mapes de Google ha començat a oferir plànols interiors de 67 edificis oberts al públic d'arreu de l'Estat, entre els quals hi ha el del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'objectiu de l'empresa del gran cercador és millorar el seu sistema d'orientació a dins dels edificis i, no guiar els usuaris només fins a la porta, com s'havia fet fins ara. Segons informa Google, l'aplicació detecta fins i tot en quina planta es troba l'usuari. Els edificis disponibles inicialment són 31 centres comercials, 23 aeroports, tres hospitals, dos museus, dues botigues, uns grans magatzems i cinc universitats. L'aplicació funciona en dispositius Android amb Google Maps 6 .0 o superior.

"Google Maps interiors permet a la UAB fer ús de tecnologies innovadores en benefici de la comunitat universitària. Així mateix, és un projecte que s'integra perfectament amb altres línies de treball que la UAB ha posat en marxa per millorar la mobilitat pel campus i la localització d'espais interiors i exteriors", ha afirmat el comissionat del rector de la UAB per a la Societat de la Informació, Xavier Ribes, segons informa una nota de premsa de Google.

El director de Tecnologies de la Informació i Comunicacions d'Aena, Eloy Barragán, ha afirmat que la iniciativa d'oferir mapes interiors millorarà "l'experiència del passatger i la seva percepció dels serveis proporcionats".