Un grup de 34 editors voluntaris de l'equip de treball de la Biblioteca de Catalunya ha iniciat un pla de col·laboració amb la Viquipèdia per ampliar continguts i referenciar enllaços en les versions catalana, castellana i anglesa de l'enciclopèdia de contingut lliure. La primera fase d'aquest pla ha permès ampliar, esmenar i referenciar més de 200 articles de personalitats i organismes rellevants, Isaac Albéniz, Robert Gerhard, Enric Granados, Manuel Blancafort, Coral Sant Jordi, Xavier Cugat, Mercè Llimona, Josep M. Madorell, Ismael Smith, Tísner, Néstor Luján, l'Arxiu de Ràdio Barcelona, Alicia Larrocha, Conxita Badia, Àngel Zuñiga i Joan Maragall.

En la segona fase, a partir del 2013, es continuarà amb aquesta tasca, i a més, es crearan articles nous sobre documents singulars de la cultura catalana i de creadors rellevants dels quals la Biblioteca de Catalunya en custodia el fons, i que no són encara a la Viquipèdia. En aquesta fase també es revisaran articles sobre nomenclatura del món del llibre, conservació, restauració, etc, en tant que disciplines estretament vinculades amb la Biblioteca.

Els objectius d'aquesta iniciativa són incrementar els continguts catalans de qualitat de la Viquipèdia en català, castellà i anglès; internacionalitzar el coneixement de la cultura catalana.; fer visible els fons i l'activitat de la Biblioteca de Catalunya a través d'una eina intensament utilitzada per tot tipus d'usuari; i atreure els usuaris de la Viquipèdia cap als tresors patrimonial que la Biblioteca de Catalunya posa a disposició dels investigadors.