Una gran empresa d'allotjament de continguts a Internet, Megaupload.com, popularment utilitzada per descarregar pel·lícules ha estat acusada per un gran jurat dels Estats Units de dirigir una gran trama de violació de drets d'autor, segons informa l'agència Reuters. La pàgina ha estat bloquejada per la policia federal nord-americana. La companyia, a la qual els denunciants titllen de "Mega Conspiració" està acusada de desenvolupar una trama que ha fet perdre uns 500 milions de dòlars -uns 385 milions d'euros- als propietaris de drets d'autor i que ha generat més de 175 milions en beneficis il·legals, segons el text de l'acusació fet públic aquest dijous. Alguns dels responsables de l'empresa han estat detinguts.

"A canvi d'un pagament, la Mega Conspiració ofereix reproducció i distribució ràpida de còpies infractores d'obres amb drets d'autor des dels seus servidors ubicats arreu del món", indica el document.

Un tribunal federal de Virginia ha ordenat que els 18 dominis associats amb el grup fossin confiscats, entre els quals hi ha el popular Megavideo.com, que serveix per veure pel·lícules a l'estil YouTube. Així mateix, s'han executat una vintena d'ordres de registre als Estats Units i en vuit país més, i s'han intervingut actius i pàgines per valor d'uns 50 milions de dòlars.

Els fundadors de l'empresa -Kim Dotcom, també conegut com Kim Schmitz i Jim Tim Jim Vestor, i Mathias Ortmann, han estat acusats. Altres acusats són directius com el cap de màrqueting de la companyia, Finn Batato i el cap de desenvolupament, Sven Echternach.

Entre els càrrecs hi ha infracció de copyright, conspiració per extorsió i blanqueig de diners.

Dotcom, Batato, Ortmann i altres individus acusats han estat detinguts aquest dijous a Auckland, a Nova Zelanda, per les autoritats locals, segons el Departament de Justícia dels Estats Units. Echternach i dos acusats més no han estat localitzats.

Aquests càrrecs s'han fet públics mentre el Congrés dels Estats Units lluita en torn a una legislació impulsada per la indústria de la música i el cinema contra la pirateria i el robatori del seu contingut a la gran xarxa. Grans pàgines d'Internet com Google o Facebook s'han queixat d'aquesta legislació. Diuen que tal com s'ha redactat, portaria a la censura.