Els dos projectes de llei antipirateria dels EUA, la SOPA a la Cambra de Representants, i la PIPA al Senat, han quedat avui en suspens després de les pressions que els gegants d'Internet han exercit en els últims dies i l'oposició de la ciutadania.

Durant el matí d'avui el líder de la majoria demòcrata al Senat dels EUA, Harry Reid, ha anunciat que retardaria el vot de la llei antipirateria de la cambra alta, la PIPA (PROTECT IP Act), després de les protestes de gegants com Google i Wikipedia.

Reid va informar que endarrerirà la votació programada per dimarts que ve, fins que el Comitè Judicial del Senat avanç més en un acord sobre la polèmica legislació.

"Hem aconseguit bons progressos en els debats que hem celebrat en els últims dies, i sóc optimista en el fet que puguem arribar a un acord en les pròximes setmanes", va dir Reid en un comunicat.

"No hi ha cap raó per la qual les qüestions legítimes plantejades per molts sobre aquest projecte de llei no es puguin resoldre. La falsificació i la pirateria han costat a l'economia dels Estats Units milers de milions de dòlars i milers de llocs de treball cada any. Només la indústria del cinema produeix més de 2,2 milions de llocs de treball ", va afegir el líder demòcrata.