Els emprenedors Pau García-Milà (eyes) i Sergio Galiano (Coin + D) són els ideòlegs de Bananity, una comunitat virtual, on cada usuari es defineix per les coses que li agraden, però també per les que odia, per poder així trobar "ànimes bessones" a la xarxa.

Quan algú entra en aquesta plataforma lliure marca quines coses "estima" i quines "odia" (des d'un equip de futbol a un restaurant, un llibre, un sentiment, la política ...) i amb aquestes dades defineix el seu perfil, que podrà mantenir sota pseudònim, ha explicat en la presentació García-Milà, cofundador del projecte de programari lliure ´eyes´, i recent premi TR35, al millor innovador d'Espanya menor de 35 anys.

La idea de la "societat banana" va néixer de forma casual, quan García-Milà i Galiano es van adonar que a cap dels seus amics, ni a ningú del seu entorn els agradava un joc de zombies al que ells estaven enganxats. Allà van veure un buit: una plataforma "lliure" que permetés conèixer gent afí a coses concretes, més enllà dels habituals portals per conèixer parella.

Bananity presenta una interfície d'ús senzill, on l'usuari va definint els seus gustos, i si vol incorporant noves ´bananities´, els suggeriments sobre les quals la gent pot debatre.

Durant la fase beta (prova) del projecte, entre les 16.000 ´bananities´ plantejades les més debatudes (What's hot) han estat les referides a Jose Mourinho, Leo Messi o Belén Esteban, entre els personatges.

Encara que també han generat molt moviment les referides a la truita de patata, el fer-se el llit o la impuntualitat.

Els últims mesos han servit per determinar com havia de ser la comunitat, amb especial èmfasi en la privacitat dels usuaris i en la democràcia dels continguts, que seran "votables" pels membres.

En aquest sentit, Galiano ha indicat, per part seva, que no es tracta d'una xarxa social més per comentar les fotos amb els amics i la família, o tafanejar sobre la vida dels altres, sinó que aquí cada concepte et defineix, amb la possibilitat afegida de comptar amb una "wishlist" per incorporar els suggeriments de les teves "ànimes afins".