La companyia Apple ha llançat un programa de substitució del reproductor multimèdia iPod nano de primera generació. Els usuaris que hagin adquirit aquest dispositiu entre els mesos de setembre del 2005 i desembre del 2006 poden substituir-lo per un de nou, de manera gratuïta, si tenen problemes amb la bateria.

Després del retorn de Steve Jobs a Apple, el 1997, l'iPod ha estat un dels seus productes estrella, el qual va revolucionar el món de la música i va acostar als usuaris el concepte de reproductor multimèdia. Un dels reproductors d'aquesta família és l'iPod nano, la primera generació del qual va sortir al mercat l'any 2005. Diverses generacions d'aquest dispositiu han arribat als usuaris, però els propietaris de la primera generació han experimentat problemes amb la bateria.

Segons ha confirmat la companyia de la poma al lloc web oficial, els problemes d'aquests reproductors són la bateria i el sobreescalfament, cosa que pot suposar un "risc per a la seguretat" dels usuaris. Per aquest motiu, Apple ha posat en marxa un programa gratuït de substitució a escala mundial per a tots aquells usuaris d'aquest dispositiu concret, que hagin experimentat algun tipus de problema des de la compra.

Per fer la sol·licitud de reemplaçament del dispositiu només s'ha d'accedir al web d'Apple i seguir els passos que s'indiquen. Durant el procés, es demana el número de sèrie de l'iPod nano, per comprovar si el dispositiu està dins del programa de substitució, i l'ID d'Apple. El número de sèrie apareix tant a la part del darrere del dispositiu com a la pantalla principal d'iTunes una vegada s'ha connectat a l'ordinador.

Així, quan s'introdueixen les dades requerides, Apple envia en el termini d'unes sis setmanes una unitat de substitució, a l'adreça que l'usuari hagi indicat i sense cap tipus de cost. En el cas dels usuaris que hagin personalitzat l'iPod, rebran un dispositiu "totalment" nou, sense personalitzar. Per aquesta raó, des d'Apple recomanen fer una còpia de seguretat de les dades de l'iPod mitjançant l'iTunes abans d'enviar-lo.