El govern britànic i la indústria informàtica d'aquest país afronten un creixent nombre d'atacs informàtics que es produeixen ja diàriament. En concret, han augmentat els atacs contra la xarxa del Ministeri d'Afers Estrangers, ha assenyalat el director de l'agència d'espionatge de telecomunicacions, Iain Lobban.

"El volum de crim electrònic i atacs contra els sistemes del Govern i la indústria continua sent preocupant", ha indicat Lobban, director de la Central de Comunicacions del Govern, en un article publicat aquest dilluns en el diari 'The Times'.

Aquests atacs, denuncia Lobban, suposen una amenaça per a la situació econòmica britànica. "És un fet que hi ha intents de robar idees i dissenys britànics en els sectors d'informàtica, tecnologia, defensa, enginyeria i energia i en altres indústries per aconseguir avantatges comercials o beneficiar-se del coneixement secret d'acords contractuals", ha relatat Lobban.

Lobban ha insistit a més que els propis Estats estan participant directament en aquesta guerra informàtica contra altres Estats. "També estem al corrent que s'utilitzen tècniques similars per intentar adquirir informació sensible dels sistemes informàtics del Govern britànic, inclòs un important però infructuós atac contra el Ministeri d'Afers Estrangers perpetrat aquest estiu", ha explicat.

L'any passat es va produir un número sense precedents d'atacs electrònics contra governs i institucions com el Fons Monetari Internacional, sovint atribuïts a la Xina. També van atacar el programa nuclear iranià amb el cuc conegut com a 'Stuxnet', presumptament creat als Estats Units o Israel.

El mateix ministre d'Afers Estrangers, William Hague, ha assegurat en declaracions a 'The Times' que el seu el Govern té més de 600 atacs "maliciosos" cada dia. El país que no protegeixi la seva informació tindrà greus problemes en el futur, segons Hague. "Serà més difícil créixer i sobreviure per a les empreses i que els individus conservin la seva informació confidencial. Per això és urgent prevenir", ha argumentat el ministre.

El Regne Unit invertirà 650 milions de lliures (1.000 milions d'euros) en els pròxims quatre anys en seguretat informàtica, però tant Hague com Lobban han advocat per una cooperació necessària amb el sector privat. "El ciberespai serà un dels grans desafiaments dels nostres dies", ha manifestat Lobban.