Apple ha aconseguit una gran victòria en la seva lluita legal contra Samsung per les acusacions de violació de patents. Un jutge alemany ha prohibit temporalment a la firma coreana vendre el seu 'tablet' de 10.1 polzades a la Unió Europea, llevat a Holanda.

La batalla legal entre les dues companyies va començar al mes d'abril. Els aparells Galaxy estan considerats un dels principals rivals d'Apple, que ha aconseguit un gran èxit a tot el món.

La portaveu d'Apple Kristin Huguet ha confirmat que una cort del districte de la ciutat alemanya de Düsseldorf ha enviat una ordre preliminar contra el Galaxy tab 10.1. L'ordre de la cort alemanya es produeix una setmana després que Samsung es veiés obligada a ajornar el llançament del seu últim 'tablet' Galaxy a Austràlia a causa de demandes similars.

Apple basa la seva acusació assegurant que la línia Galaxy de telèfons mòbils i 'tablets' de Samsung copien "cegament" l'iPhone i l'iPad. La companyia de Cupertino ha demandat Samsung als Estats Units, Austràlia i altres països. Samsung, en resposta, ha demandat a Apple amb les mateixes acusacions.

La companyia sud-coreana, la major firma de tecnologia d'Àsia segons els ingressos, ha confirmat que apel·larà la decisió. "La sol·licitud d'una ordre judicial va ser presentada sense que s'avisés a Samsung, i l'ordre va ser emesa sense cap audiència ni presentació d'evidència de part de Samsung", ha assegurat la companyia en un comunicat.

"Nosaltres prendrem totes les mesures necessàries per garantir que els innovadors aparells mòbils de comunicació de Samsung estiguin disponibles per als clients a Europa i a tot el món", han promès en el comunicat.

"No hi ha dubtes que la decisió de la cort tindrà un efecte advers per a Samsung. Samsung s'està enfrontant a Apple en molts llocs, el que podria esdevenir una caiguda temporal de les vendes i majors costos relatius al litigi", ha explicat l'analista de Shinyoung Securities a Seül, Lee Seung-woo.

Samsung és el major fabricant de xips de memòria i televisors, i també és el segon major fabricant de telèfons mòbils.