Les denúncies sobre maltractament animal s'han convertit en causa de mobilització de milers d'internautes indignats amb aquest tipus d'accions. Si a mitjans del mes d'agost una dona anglesa va ser identificada després d'introduir un gat domèstic en una contenidor d'escombraries, aquesta setmana ha aparegut a la Xarxa un nou vídeo on una adolescent llança cadells de gos a un riu.

L'objectiu dels internautes davant la publicació d'aquest tipus de vídeos anònims és intentar localitzar els autors dels maltractaments. En el cas de la ciutadana britànica, la influent comunitat d'usuaris 4chan va ser la responsable de la identificació de la protagonista -Miss Bale, de Coventry- i ara s'ha proposat desemmascarar la jove que va tirar les cries de gos.

Al vídeo de 43 segons, s'observa com una noia amb els cabells rossos vestida amb un suèter amb caputxa de color vermell agafa sis cadells d'una galleda blanca i els llança a un riu. En aquest cas, no queda clar si el vídeo és legítim o es pot tractar d'un frau a conseqüència de la notorietat que va arribar el cas de Miss Bale.

El vídeo va ser penjat a YouTube, però ha estat retirat, des d'aleshores, s'ha desencadenat una croada online per identificar la dona. "Buscar aquesta tonta i llençar-la a un riu", va escriure una persona al mur de 4chan. "Treballem junts en la identificació d'aquesta psicòpata", es llegia en un altre comentari.

Liveleak, el portal que actualment té el vídeo disponible, ha desactivat l'inserció de comentaris per evitar que els usuaris publiquin dades personals de la maltractadora, però altres llocs de la Xarxa estaven decidits a rastrejar-la.

De fet, alguns comentaris afirmen haver identificat l'adolescent situant-la a la ciutat de Bugojno a Bòsnia, que té una població estimada de 50.000 habitants. El riu que apareix al vídeo podria tractar-se del Riu Vrbas, que passa per la localitat i és un terreny de caça freqüentat pels ciutadans de la zona a causa dels seus densos boscos.

Els linxaments online, un risc

Un portaveu del grup de protecció als animals PETA, Ashley Fruno, va declarar al rotatiu 'Daily Telegrpah' que havia alertat "activistes locals" a Bòsnia després de veure el vídeo.

Els portals d'allotjament de vídeos s'han convertit en un expositor per a audiències massives davant aquest tipus d'actes. En el cas de Miss Bale, de 45 anys d'edat, la dona va arribar a rebre amenaces de mort i actualment es troba sota protecció policial després que el seu lloc de treball i la direcció de casa fossin publicades a Internet.

Més tard es va desfer en disculpes per les seves accions que ella mateixa va descriure com "fora de lloc" tot i que en un primer moment es va mostrar sorpresa per la notorietat que havia tingut la seva acció. "Només és un gat", va manifestar.