Agents de la Policia de la Generalitat -Mossos d´Esquadra de la Divisió d´investigació Criminal han recuperat una moneda històrica que havia estat espoliada del jaciment arqueològic grecoromà d´Empúries 30 anys enrere.

A mitjans del passat mes de desembre un particular va informar al Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries que en un portal d´anuncis de compra-venda per internet i des d´un perfil anònim s´oferia una peça procedent del jaciment arqueològic grecoromà d´Empúries. El Museu va traslladar aquesta informació als Mossos de la comissaria de districte de l´Escala.

Davant aquest fets la Unitat Central de Patrimoni Històric dels Mossos d´Esquadra va iniciar una investigació amb l´objectiu d´identificar el propietari il·lícit de la moneda i poder recuperar-la.

Fruit de les indagacions policials els investigadors van identificar el venedor, un home de nacionalitat espanyola, de 54 anys i veí de La Selva, aficionat a la recerca d´objectes metàl·lics enterrats al subsòl. L´home va indicar als agents que havia localitzat la moneda feia 30 anys a la zona romana del jaciment d´Empúries, concretament d´una casa senyorial, situada a l´interior del recinte del museu.

Els investigadors, després de recuperar la moneda, van informar dels fets al Jutjat de guàrdia de Figueres.

Ahir al matí els Mossos d´Esquadra de la comissaria de l´Escala van lliurar la moneda recuperada als responsables del Jaciment d´Empúries en qualitat de dipòsit judicial.