Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d´Esquadra de l´Àrea Bàsica Policial de l´Alt Empordà (Figueres), van detenir el dia 15 de març, un home, de 26 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona (Barcelonès) i un menor d´edat, com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública.

El dia 15 de març, els Mossos van tenir coneixement que en un habitatge a Avinyonet de Puigventós, possiblement, hi havia l´escomesa manipulada i un elevadíssim consum d´electricitat.

Els agents en arribar al lloc van comprovar que, efectivament, el domicili tenia la llum punxada i que l´interior desprenia una forta olor de marihuana.

La patrulla es va quedar a l´exterior de l´habitatge per tal d´esperar i poder identificar a les persones que hi havien a l´interior.

Els agents van veure que en sortien dos homes, els van identificar i detenir com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública.

D´acord amb una entrada i perquisició judicial efectuada l´endemà es va escorcollar tota la casa. De resultes d´aquesta, la policia va localitzar 408 plantes de marihuana, 18 làmpades, 11 transformadors, 6 extractors, 8 ventiladors, 10 focus i 4 filtres.

Segons estimacions de la Oficina Central Nacional d´Estupefaents del Ministeri d´Interior la droga estaria valorada en 51.415 euros.

L´habitatge estava destinat al cultiu de marihuana ja que tenia habilitada una zona oculta a sota del garatge on només es podia accedir per un petit forat que es trobava camuflat per no ser detectat.

El detingut menor d´edat, va ser lliurat al seu tutor legal i serà citat pròximament per la Fiscalia de Menors.

El detingut, amb antecedents, van passar el dia 19 de març a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de la Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.