Troballa inusual a la frontera que uneix Girona amb França. La Guàrdia Civil ha localitzat un miler de paquets de tabac de contraban en un autobús a la Jonquera. Aquest tipus de troballa normalment la policia la sol fer-la a la frontera amb Puigcerdà.

Els fets es remunten a dissabte, 10 de març, pels volts de les tres de la matinada, quan agents de la Guàrdia Civil de la Secció Fiscal de La Jonquera durant un control fiscal van escorcollar un autocar de línia regular que cobria la ruta entre Barcelona i Marsella.

Els agents van sospitar de dues maletes però en demanar de qui eren, no van localitzar-ne el propietari i a més, el conductor del bus va explicar que no sabia qui havia facturat les maletes.

Davant de les sospites, els agents van procedir a l'obertura, hi van trobar 988 paquets de tabac de ka marca Marlboro i 20 paquets de tabac de la marca Marlboro Gold. Tots ells sense els precintes fiscals. El valor del tabac comissat ascendeix a 4.850 euros.

Per tot això, els agents van aixecar una acta per Infracció a la Llei de Contraban. I el tabac va quedar a disposició del Cap del la Dependència Provincial de Duanes i Impostos Especials de la Jonquera.

18,5 quilos de marihuana amagats

18,5 quilos de marihuana amagats

L'endemà, pels volts de dos quarts de dotze de la nit, agents de la mateixa unitat van comissar 18,5 quilos de marihuana.

Aquesta droga estava oculta en quatre bosses de plàstic de color negre dins del maleter el conductor i únic ocupant d'un vehicle matrícula francesa que circulava cap a França.

Els agents van detenir el xofer del vehicle per un presumpte delicte contra la salut pública. L'arrestat és un home de nacionalitat francesa de 39 anys.

Les diligències instruïdes, juntament amb el detingut i la droga comissada van passar a mans del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres.