L'associació Sol Gat l'Escala Empúries denuncia que un gat d'una de les colònies que gestionen de Montgó ha mort aquesta setmana a conseqüència de les lesions causades per un tret de balí. A més, han tingut coneixement per veïns de la zona entre Riells de Dalt i Montgó que s'han vist dos joves disparant amb una escopeta als animals des del cotxe.

La presidenta de Sol Gat, Rosa Solés, ha explicat que una de les persones que ajuda en la gestió de les colònies a Riells de Dalt es va trobar l'animal dimarts al vespre en una vorera. «Es va pensar que havia patit l'atac d'un gos», diu Solés.

L'animal va ser portat a un veterinari. Allà les radiografies van evidenciar que l'havien disparat amb una escopeta de balins. El gat, que era un mascle, estava molt mal ferit i va perdre un ull. Va ser operat però poc després va morir.

Demanen col·laboració

Des de Sol Gat van difondre la informació a través de les xarxes socials. Arran d'això, veïns dels sectors on hi ha colònies els van informar que «havien vist dos nois disparant trets a gats». Els van informar que anaven en un vehicle marca Hyundai blanc disparant des del cotxe als gats. La persona que va trobar el gat malferit també va veure un vehicle blanc.

Amb aquesta informació, estava previst que presentessin ahir a la tarda una denúncia als Mossos d'Esquadra i demanen col·laboració ciutadana per enxampar els responsables.

En els darrers mesos, tot i que no saben el motiu ni si té relació perquè no han trobat els animals, els han desaparegut diversos gats.

L'associació Sol Gat l'Escala va néixer fa deu anys per cuidar i controlar les colònies d'aquests animals que viuen al carrer. Actualment s'ocupen d'unes 75 colònies a diferents punts amb un total de 800 gats. Tots els exemplars estan esterilitzats per tal de limitar el creixement.

Aquesta no és la primera vegada que es donen denúncies d'agressions a gats. El mes passat a Blanes es va produir més d'un cas, tal com va publicar Diari de Girona.

El primer cas va ser una gata malferida i amb el llom trencat a causa d'un tret.