Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu amb 3.406 plantes de marihuana a l'interior d'una nau de grans dimensions a Figueres. La policia ha detingut un home, de 38 anys, a qui consideren responsable de la plantació com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. Els agents hi van localitzar les plantes distribuïdes en diverses estances tancades i en un pati exterior. També van trobar diversos estris. Entre ells, 259 focus, 46 ventiladors, 10 filtres extractors, 267 transformadors, 6 aparells d'aire condicionat i 21 filtres, entre d'altres. El detingut passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Els fets es remunten al 4 de març quan una patrulla de paisà, que feia tasques de seguretat ciutadana, va veure un home que manipulava la porta d'un local del carrer Progrés. Els agents el van identificar i li van preguntar per quin motiu volia obrir l'espai que semblava tancat des de feia temps.

L'home va respondre, visiblement nerviós i de manera incongruent, que hi guardava bicicletes i eines. Davant de les sospites que podria estar amagant alguna cosa, els mossos van entrar al local. A la planta baixa de la nau, de 3.000 metres quadrats, hi van trobar sacs de terra, els muntatges d'aparells elèctrics i conductes d'aire.

La planta superior i un pati exterior estaven plens de plantes de marihuana i material per al seu cultiu. En total, hi van localitzar 3.406 plantes de 60 centímetres d'alçada i en avançat estat de floració. Estaven ocultes en diverses estances tancades amb pany juntament amb estris per fer-les créixer. En concret, van trobar 259 focus, 46 ventiladors, 10 filtres extractors, 267 transformadors, 6 aparells d´aire condicionat i 21 filtres, entre d'altres.

El detingut, de nacionalitat espanyola i veí d'El Far d'Empordà, passarà properament a disposició judicial.