L'Audiència de Girona jutjarà el pròxim dijous un home acusat d'intentar posar fi a la vida de dos treballadors d'un bar d'Empuriabrava, els quals no li van servir una copa perquè ja estaven tancant el local.

Tal com relaten els escrits de la fiscalia, els fets van tenir lloc entre la 1 i les 2 de la matinada del 26 de febrer del 2017. El processat -de nacionalitat francesa i amb antecedents penals no computables a efectes de reincidència- va acudir en dues ocasions diferents a un establiment de restauració ubicat al sector Port Salins d'Empuriabrava, on treballaven dos cambrers que en aquell moment es trobaven sols perquè la resta de personal ja havia marxat.

En la primera ocasió que l'encausat va anar al bar, va demanar als dos empleats (que es trobaven allunyats entre si) que li servissin una consumició. Els dos treballadors s'hi van negar perquè van veure que l'acusat ja estava begut i li van dir que l'establiment estava tancat, demanant-li també que abandonés el lloc.Trets contra l'establiment

L'home els va fer cas, però com que no va quedar conforme amb el comportament d'aquests va retornar al bar i, sense entrar-hi, des de la via pública va disparar set trets cap a l'interior amb una pistola que tenia la numeració ratllada per dificultar el reconeixement del seu origen.

L'acusat no disposava de llicència. Segons l'acusació pública, ho va fer amb «l'ànim de causar la mort» o bé «conscient» que la podia causar a les dues persones que estaven a l'interior, tot i que no va aconseguir el seu propòsit perquè les dues es van ajupir i es van amagar darrere de la barra. Tot i això, un dels cambrers va ser tocat per una de les bales, que el va deixar ferit a la mà esquerra i va trigar dos mesos a curar-se, requerint també una intervenció quirúrgica.

Després de fugir del lloc dels fets, el processat va acudir a casa d'un amic i veí seu al qual va entregar l'arma en una bossa de plàstic i la munició, demanant que la guardés. Aquest va seguir les indicacions fins que la va entregar a la policia posteriorment. L'acusat es troba des del 27 de febrer del 2017 en presó provisional.Presó i responsabilitat civil

El ministeri fiscal acusa l'home d'haver comès dos delictes d'homicidi en grau de temptativa amb un agreujant d'abús de superioritat i un tercer de tinença il·lícita d'armes. Per tot això li demana 18 anys i mig de presó, la prohibició que s'acosti a les dues víctimes a menys de 500 metres durant deu anys, i que passi setze anys en llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil es demana que indemnitzi amb 9.500 euros el treballador que va resultar ferit i que en pagui 239 euros pels danys que va sofrir l'establiment.