La reconstrucció al pantà de Susqueda ha acabat a un quart de cinc de la tarda i la comitiva judicial i el detingut pel doble crim tornen als jutjats de Santa Coloma de Farners.

Durant la inspecció a la zona, el detingut Jordi Magentí Gamell no ha baixat del vehicle ni ha respost a cap pregunta. Ara, compareixerà de nou davant del titular Jutjat d'Instrucció Número 2, que decidirà després de les diligències practicades si l'envia a presó i quins delictes li atribueix.

Reconstrucció del crim de Susqueda

El presumpte autor del doble crim de Susqueda, Jordi Magentí, ha estat traslladat avui al Jutjat d'Instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners. Davant d'una gran expectació mediàtica, l'acusat ha arribat acompanyat dels Mossos d'Esquadra en un cotxe amb els vidres tintats al voltant d'un quart de nou del matí.

Durant el matí han arribat a la seu judicial el jutge i el fiscal, i ara només queda l'arribada dels advocats, per tal que Magentí passi a disposició judicial. Avui el jutge decidirà si el posa a presó preventiva o bé el deixa en llibertat.

Els Mossos d'Esquadra en l'atestat aportat al jutge ja han argumentat els delictes que imputen al principal acusat del crim de Susqueda: doble assassinat i un delicte contra la salut pública -tràfic de drogues-.

De fet, segons avança avui el El Periódico, la policia té converses telefòniques gravades on s'inculpa Magentí pel crim. Cal recordar que la policia ha fet un seguiment exhaustiu a través de diversos mitjans del principal sospitós del doble crim.

En paral·lel, la defensa de Jordi Magentí, exercida pel despatx Salellas Advocats, ha demanat un habeas corpus, que s'està resolent al jutjat número 1 d'instrucció de Santa Coloma.

Pels volts de dos quarts d'una, s'ha notificat que el jutge de guàrdia de Santa Coloma ha desestimat la interposició d'aquest recurs de la defensa del principal detingut pel crim de Susqueda.

El motiu és que a les 7 del matí, segons la seva opinió, "s'ha esgotat el termini de detenció de 72 hores legalment previst sense que hagués passat a disposició judicial ni es tingui constància de la pròrroga de la seva detenció".

El fill ahir va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Està acusat d'un delicte contra la salut pública ja que juntament amb el seu pare es desdicaven al cultiu de la marihuana.