Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses van detenir el 21 de febrer un home de 55 anys, de nacionalitat francesa i veí de Castelló d'Empúries, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La investigació es remunta a mitjans del mes de novembre de l'any passat quan els mossos van saber que en una masia de Castelló d'Empúries es podria estar cultivant marihuana. Quan els agents van iniciar les investigacions també van saber que la companyia elèctrica havia detectat un elevat consum elèctric i havia hagut de canviar un transformador de la zona a causa de l'elevada demanda.

El passat 21 de febrer els agents van realitzar una entrada i perquisició en una nau annexa a la masia i van localitzar 3.000 plantes de marihuana, d'uns 30 centímetres, així com llums, aparells de ventilació i altre estris per tenir cura de la plantació.

Per aquest motiu, es va detenir al responsable de la plantació com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

A més, dos tècnics de la companyia elèctrica van constatar que la masia i la nau annexa estaven connectats fraudulentament a la xarxa elèctrica, motiu pel qual també s'acusa al detingut d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El detingut, que tenia antecedents, va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.