Agents dels Mossos d’Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona han denunciat administrativament un conductor, de nacionalitat marroquina, per diverses infraccions contemplades al Reglament General de Circulació i al Reglament d'Ordenació dels Transports Terrestres.

Els fets van passar la tarda del passat 5 de febrer durant un control de transports que s'havia muntat a l'autopista AP-7, al seu punt quilomètric 6.5, dins el terme municipal de la Jonquera.

Els agents van aturar un autobús, que feia la línia regular entre Bèlgica i Marroc, i van comprovar que només hi viatjava un sol viatger i una gran quantitat de mercaderies que ocupaven la totalitat de les bodegues del vehicle, del remolc i part de les fileres dels seients posteriors.

Els mossos van comprovar que l'autorització de transport era només per a transportar viatgers. A més, també van comprovar que el pes del remolc excedia en 1700 kg el màxim permès.

Durant la revisió de l'aparell tacògraf van detectar infraccions que dificultaven l'observació d'activitats del conductor i la mancança de diversos discs.

Per tot això, els mossos van denunciar l'empresa de transports, davant del Departament de Transports, per un excés de pes molt greu en el remolc, per una manca d'anotacions al disc tacògraf, per manca de disc i per manca d'autorització internacional de mercaderies.

El vehicle es va immobilitzar al lloc fins al moment en què desapareguessin les causes de l'excés de pes.