Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea Central d'Investigació de Patrimoni van detenir el dia 1 de febrer quatre homes quan intentaven assaltar a un representant de joieria a la Garriga.

El 17 de gener una patrulla de la Policia Local de Cardedeu va observar com un vehicle realitzava maniobres de seguiment d'un altre turisme, el propietari del qual era un representant de joies de la zona. Els policies, com tenien coneixement que ja havia estat víctima de dos robatoris, s’hi van posar en contacte per alertar-lo i la víctima va poder comprovar que un vehicle l'havia estat seguint des del seu domicili fins a la ciutat de Barcelona. Davant d’aquest fet es va posar en contacte amb agents de la Unitat Central d'Atracaments (UCA), amb els quals ja havia mantingut contactes amb anterioritat per haver estat víctima de fets similars.

Efectius d'aquesta unitat es van desplaçar fins a Barcelona i van corroborar que un grup de quatre persones estava seguint el joier. Els investigadors van establir un dispositiu, tutelat pel Jutjat d’Instrucció 1 de Granollers, amb la finalitat de donar seguretat a l'empresari i identificar les persones que l'estaven seguint. Fruit de les indagacions se'ls va poder identificar i es va confirmar que estaven preparant un assalt.

D'aquesta manera el dia 1 de febrer es va preparar un operatiu policial que va permetre detenir els quatre homes quan intentaven assaltar el representant quan anava a fer una visita a una joieria de la Garriga.

És dona la circumstància que la víctima de l'assalt ja havia patit un robatori de característiques similars l’any 2015 a Cardedeu. En aquella ocasió un grup de quatre homes el va assaltar quan sortia de casa amb les maletes de mostres i es dirigia al seu vehicle per anar a treballar. Els lladres el van agredir de forma violenta i es van endur els objectes de joieria que portava, valorats en 350.000 euros, el van emmordassar i el van deixar lligat dins del maleter del seu vehicle.

La UCA va iniciar una primera investigació que va permetre identificar dos dels autors del robatori, dos homes d'origen napolità que havien retornat al seu país d'origen just després de cometre l'atracament.

Un any després, el novembre de 2016, els investigadors van detectar que els autors de l'assalt havien tornat a Barcelona i van comprovar que tornaven a vigilar al representant. Per aquest motiu van establir un dispositiu de seguiment i vigilància que va permetre detenir els quatre lladres quan intentaven robar al joier en una visita comercial a Figueres. Els policies van detenir els quatre homes just en el moment que intentaven cometre el nou assalt a la sortida d'un hotel de la localitat. Tots quatre van ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

Els quatre membres arrestats del nou grup, també de nacionalitat italiana i d'edats compreses entre els 38 i els 54 anys, van passar el dia 3 de febrer a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.