Una riuada va arrossegar, el 27 de gener de l’any passat, un matrimoni de Figueres, format per Tete Fernàndez i Rosa Bagó, molt coneguts, quan travessaven el passallís de la riera de l’Anyet, a Masarac, amb el seu vehicle. L'accident va succeir el divendres a la nit, però no va ser fins dissabte que es va iniciar la recerca. Diumenge es va localitzar el vehicle, i poques hores després van trobar el cadaver de la dona. Dilluns van localitzar el cos de l'home.

La parella va ser arrossegada per una riuada quan travessava la passera anant des de Vilabertran fins a Rabós. La força de l'aigua es va endur el vehicle, que va quedar embarrancat a la riera d'Anyet, a uns 300 metres de la passera. Aquest succés va causar commoció al poble. “Ens ha fet pensar molt i hem intentat posar-hi remei fent un pont nou”, manifesta, un any després, l’alcalde de Masarac, Lluís Pujol.

L’Ajuntament va encarregar la redacció d’un projecte als serveis tècnics del Consell Comarcal, “però no ho podem assumir, perquè són 490.000 euros”, assegura, afegint que “el suport que ens donen altres administracions és molt poca cosa i no ens volem embarcar amb una cosa sense seguretat”.

Com a recurs, senyalitzaran una mica més aquell punt, però Lluís Pujol diu que no poden realitzar més despeses. “Si l'ACA ens hagués deixat fer una cosa més senzilla per evitar ensurts en casos de riuades puntuals, potser amb la meitat del pressupost ho hauríem pogut fer”, assegura el batlle.