L'empresa especialitzada encarregada de la retirada de restes d'uralita als tres municipis de l'Alt Empordà afectats pel tornado ha recollit gairebé set tones de residus procedents de sostres de granges i magatzems agrícoles. Les tasques es van iniciar dilluns a Navata i finalitzaran aquesta tarda a Cistella, la població més afectada i on han hagut de treballar durant tres dies. El Consell Comarcal es va comprometre a assumir el cost de les tasques per treure aquest material que conté fibres d'amiant (un material cancerigen) dels espais públics. Els treballs tenen un cost d'uns 10.000 euros. Pel què fa a les finques particulars, els propietaris s'hauran de fer càrrec de les despeses de fer el mateix procediment a les seves finques. L'ens comarcal també s'ha posat a disposició dels ajuntaments de Navata, Cistella i Terrades els seus serveis tècnics per si necessiten redactar projectes de rehabilitació d'equipaments públics malmesos. Els danys provocats per aquest fenomen natural se situen al voltant dels 3,5 milions d'euros.

El tornado es va iniciar a primera hora del matí del 7 de gener i va recórrer una distància d'entre quinze i vint quilòmetres al llarg d'aquests tres municipis però també passant pels boscos de la zona. A Cistella, calculen que reparar-ho tot costarà més de 2,7 MEUR. En aquest municipi, el fenomen natural va afectar 52 famílies (una de les quals ha perdut la casa) però també cinc granges i 12 edificis municipals. A Navata va malmetre mobiliari urbà i dos pivots de reg. En total, calculen que els desperfectes se situen a l'entorn dels 500.000 euros. Terrades ha quantificat els danys en uns 300.000 euros. Els forts vents van fer malbé 18 finques privades, dues granges i el teulat del santuari de la Salut.

Els municipis treballen per aconseguir que es declari "zona catastròfica" i la Diputació de Girona ja ha anunciat que oferirà línies d'ajut per a la rehabilitació d'edificis públics.