La Guàrdia Civil i l'Ertzaintza han alliberat un home a Tarragona que havia estat segrestat a Errenteria per una perillosa organització criminal francesa. La víctima va ser segrestada en sortir del seu domicili de Guipúscoa i introduït a cops i a punta de pistola en un vehicle, posant rumb a Alacant. Els segrestadors van exigir a un familiar resident a Màlaga el pagament de 500.000 euros com a condició per no acabar amb la seva vida.

A la Jonquera, la policia va poder detenir dos membres del grup quan viatjaven direcció a França amb un vehicle llançadora. En un altre cotxe, que circulava per darrere a l'alçada de la província de Tarragona, hi havia dos segrestadors més i la víctima procedents de la Comunitat Valenciana.

El 2012 la víctima va ser segrestada per la mateixa organització criminal. En aquella ocasió, la Gendarmeria francesa en col·laboració amb l'Ertzaintza, va aconseguir alliberar-lo a Tolosa de Llenguadoc (França) i va intervenir dos fusells d'assalt, una pistola i un revòlver.

Es dona el cas que el grup criminal es va adonar que la policia estava sobre la seva pista i dos dies després del segrest va decidir iniciar una precipitada fugida cap a França amb l'objectiu d'acabar amb la vida de la víctima perquè havien fracassat les negociacions entre els segrestadors i el germà que estava sent extorquit.

Per aquest motiu, la policia va establir un dispositiu policial amb agents de la Unitat Central Operativa (UCO) i de la Unitat Especial d'Intervenció (UEI) de la Guàrdia Civil, i va comprovar que tant els segrestadors com la víctima es desplaçaven en dos vehicles amb matrícula francesa. Per això, la policia va aconseguir alliberar l'osatge i detenir dos dels segrestadors en una estació de servei de l'Arboç del Penedès.

Pistola Taser

L'altre turisme amb el qual fugien la resta de membres de la banda feia tasques de vehicle llançadora amb la finalitat d'alertar davant de qualsevol presència policial. Gràcies a la ràpida actuació i coordinació entre diferents Unitats de la Guàrdia Civil es va aconseguir interceptar-los a prop de la frontera, a l'altura del peatge de la Jonquera. Els agents van arrestar els dos ocupants, els quals portaven una pistola elèctrica tipus tàser simulada en un telèfon mòbil i material relacionat amb els fets.

La víctima, que va ser traslladada al centre de salut més pròxim, presentava evidents lesions produïdes pels cops rebuts en el moment del seu segrest.

Els quatre detinguts, d'entre 27 i 40 anys, van ser posats a disposició dels jutjats de Guàrdia dels llocs en què es van produir les detencions i el jutge en va decretar l'ingrés a la presó.

La víctima, un cop recuperada, va poder retrobar-se amb la seva família a la seu Territorial de l'Ertzaintza a Oiartzun en presència dels agents de la Guàrdia Civil i Policia Autonòmica Basca, que van aconseguir el seu alliberament.

Un cinquè detingut

Les indagacions posteriors de la policia van permetre detenir dilluns un cinquè home per la seva implicació directa en els fets investigats. Es tracta de qui havia facilitat als segrestadors el seu habitatge per amagar la víctima i la banda durant tot el temps que van restar a Alacant. El jutge també en va ordenar l'ingrés a la presó.

Les actuacions policials han estat dirigides pel Jutjat d'Instrucció Número 4 de Sant Sebastià en col·laboració amb el fiscal adscrit a aquest mateix jutjat, i dutes a terme per diverses unitats de la Guàrdia Civil i l'Ertzaintza. També van treballar en contacte amb l'oficial d'enllaç de l'ambaixada d'Espanya a París.